banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

HÜDA PAR İl Başkanı Özaslan: Çiftçi Çökerse Memleket Çöker

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, her Cuma olduğu gibi bu Cuma günü de saat 11.11'de Şanlıurfa'nın sorunlarını gündeme getirmeye ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini paylaşmaya devam ediyor.

Tarımın başkenti olan Şanlıurfa, Atatürk Barajı gibi bir baraja sahip olmasına rağmen çiftçiler yeteri miktarda suya ulaşamıyor. Susuz kalan ekinler adeta kuruyor.


GAP’ın başkenti olan Şanlıurfa’nın bazı ilçelerine halen su verilmiyor. Baraj göletine 3 kilometreden daha az bir mesafede olan ilçeler dahi sudan faydalanamıyor. Su verilen ilçelere yapılan yanlış rotasyon uygulaması ve elektrik kesintileri ekinlerin kurumasına neden oluyor.


"Su verilmezse binlerce dönüm ekin kuruyacak"

Yeraltı sulama sistemi ile arazilerini sulayan çiftçiler; yanlış rotasyon sonucu binlerce dönüm ekinlerimiz kuruma noktasına gelmiş, dediler.


Bazı çiftçiler ise "Elektrik dağıtım şirketine borcumuz olmadığı halde elektriklerimiz kesiliyor ve ekinlerimiz susuzluktan kuruma noktasına gelmiş" dediler.

“Çiftçi Çökerse Memleket Çöker”

Özaslan, elektrik ve su kesintilerinden dolayı yaşanan mağduriyeti “Çiftçi Çökerse Memleket Çöker” sloganıyla bu sorunu Türkiye gündemine taşıdı.

Elektrik kesintileri ve yetersiz sudan dolayı mağdur olan Şanlıurfalı çiftçilerin feryatlarını duyuracaklarını söyleyen Özaslan; “kimi elektrik kesintilerinden, kimi yetersiz sudan, kimi çiftçimiz ise suya hiç ulaşamamaktan şikâyetçi.


Bu kadar soruna karşı çözüm ne?
Çözüm şu; hükümet Şanlıurfalı çiftçileri elektrik dağıtım şirketinin insafına terk etmeyecek. Buna bir çözüm bulacak. Daha sonra çiftçilerin ana merkezde olduğu yerli bir tarım politikası geliştirmeli ve bunu uygulamalı. GAP Projesi çerçevesinde yarım kalan projeler bir an önce bitirilmeli.” ifadelerini kullandı.(RHA Ajans)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.