banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Gezi destekçileri partileşiyor

Başbakan Erdoğan, Çarşamba akşamı Memur-Sen iftarında "Bazı sermaye grupları şu anda bir araya gelmek suretiyle 'acaba yeni iktidarları nasıl oluştururuz', bunun gayreti içerisindeler" dedi. Kartoğluna göre bu bölüm konuşma irticalen eklendi.

Kartoğlu'nun edindiği bilgiye göre Gezi olaylarıyla birlikte Türkiye'nin önde gelen bazı sermaye grupları 'yeni hareket'i destekleme, medya, siyaset ve ekonomideki etkinliklerini kullanarak hükümeti sıkıştırma kararı aldı.  Nişantaşı'nda bir modacının evinde gerçekleştirilen toplantıda "Gezi eylemleriyle oluşan rüzgarın hükümeti devirecek bir politik akıma dönüştürülmesi; bunun da 'yeni bir siyasi parti'ye kanalize edilmesi; 'yabancı dost ve ortakların' da bu düşüncede olduğu ve gereken desteği verecekleri" üzerinde duruldu. Kartoğlu'na göre medyanın da bu işe aracı olması için 'mahalle baskısı' veya 'reklam bütçeleri' üzerinden baskı yapılıyor.

Ekonomideki  olumsuz gelişmelerin halkın güvenini zedelemesinin ve kaygılı kitlenin büyütülmesinin amaçlandığını belirten Kartoğlu, yeni oluşumun CHP'den umut kestiğini, oluşan rüzgarın önüne bir partinin kurulmasının hesaplandığını yazdı. Kartoğlu'na göre parti 'Yeni Demokrasi Hareketi' ve 'Y Kuşağı'ndaki 'özgüven' ve dile getirdikleri talepler YDH'nin aradığı kitleyle de uyuşuyor.

Yeni YDH liderliği için iki ismin konuşulduğunu aktaran Kartoğlu "Eski YDH'nın lideri Cem Boyner ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül" en güçlü adaylar olduğunu fakat Boyner'in, hem Gezi'deki 'antikapitalist' söylem, hem de adının 'çapulcu'ya çıkması nedeniyle çekimser kaldığını; Sarıgül'ün ise 'ikna odası'nda olduğunu iddia etti. Sarıgül için düşünülen CHP senaryosu (Önce büyükşehir sonra genel başkanlık) Yeni YDH için de konuşuluyor.

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.