banner2
Öne Çıkanlar Suriye Diyarbakır Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta

Fakıbaba'dan Altun'a cevap

PLAKET TAKDİM EDECEĞİZ

 

AK Partili Meclis Üyesi olan Mehmet Altun, 3 gün önce yaptığı yazılı basın açıklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’yı ağır bir dille eleştirmişti.

 

Altun, açıklamasında,  “Başkanımız çok çalıştığı için önceleri yurt içinde çeşitli başarı ödülleri aldı. Yetmedi son olarak İsviçre’den Avrupa’da yılın Belediye başkanı ödülünü aldı. Kendisini tebrik ediyoruz. Madem bu kadar çok başarılı bir başkandır o halde tavsiyemiz Zürih kentine Belediye başkanı olması ve tecrübesini onlara aktarmasıdır. Ne gariptir ki İsviçre’den başarı plaketi aldığı dönemlerde Başkan Fakıbaba’nın Troleybüs araştırması için İsviçre’de olması düşündürücüdür. Akıllara acaba bu işin ihalesi bunlara mı verilecek sorusunu getirmektedir. Şanlıurfa Belediyecilik anlamında Gaziantep’i, Kayseri’yi, Konya’yı, Ankara’yı, Eskişehir’i, İstanbul’u geçti, yetmedi Münih, Roma, Venedik, Londra, Paris, Brüksel vs. Belediyelerini hepsini geçti ve Avrupa’nın en başarılı belediyesi seçildi. 4 yılda Abideden Balıklıgöl’e kadar olan ana caddede 4 tane umumi tuvalet yaptıramadığımız, Hayvanat bahçesi yaptıramadığımız, kentsel dönüşüm yaptıramadığımız, Trafik sorununu çözemediğimiz halde Belediyemizin Avrupa’da başarılı olması bizleri sevindirmiştir!. Bu sebeple biz de kendisine aşağıdaki bazı konulardaki “üstün başarısından” dolayı kendisine bir plaket hazırladık zahmet edip Odamıza gelirse kendisine takdim edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

 

O PLAKET KENDİSİNE YAKIŞIR

 

Mehmet Altun’un bu açıklamalarına Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan cevap geldi.Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Altun’un kendisi hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Fakıbaba, “Mehmet Altun tarafından yapılan açıklamada: “ Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bir şey yapmadığından dolayı kendisine bir plaket vermek istiyoruz” şeklinde bir ifade kullanmıştır.Aslında bu plaket, kendisine çok iyi yakışır” dedi.

 

BAKIP DA GÖRMÜYOR

 

Başkan Fakıbaba, “Çünkü 80 yılda yapılan hizmet kadar 9 yılda hizmet yapan; Park bahçe ve yeşil alanda bu hizmeti 5’e katlayan bir belediyeye hiçbir şey yapmadı demek bakıp da görmüyor demektir. Zaten Mehmet Altun’un nasıl bir vizyona sahip olduğu 2005 yılında kendini gösterdi. Belediyemiz, Karakoyun İş Merkezindeki İSMAR’ın yerini Bakkallar Odasına ücretsiz vermek istemiş (Bakkal Esnaflarımız bir araya gelip market kursunlar diye) ancak Mehmet Altun biz yapamayız diyerek geri çevirmiştir diye konuştu.

 

ESNAFIN MARKET ZİNCİRİ OLACAKTI

 

Bakkal esnafını güçlendirecek bir projeye, vizyonu yetmeyen Mehmet Altun’un Şanlıurfa Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili açıklamasını gülünç olarak nitelendiren Fakıbaba, “Benim üzüntüm Bakkal esnaflarımızın böyle bir Oda Başkanına sahip olması. O zaman bu market kurulsaydı şimdi Bakkal Esnafımızın belki de market zinciri olacaktı” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.