banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Eyyübiye İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı

Şanlıurfa Eyyübiye Hayati Harrani Konferansa Salonunda düzenlenen İlçe Danışma Meclisi toplantısına, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, il Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet EKİNCİ, Eyyübiye İlçe Başkanı Ismail Demirbaş,  Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısi Aziz Aslan, Mahmut Ekinci, Ahmet Ekinci ve çok sayıda partili katıldı.


Danışma Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından selamlama konuşmaları yapıldı. İlk olarak AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş, bir konuşma yaptı. Demirbaş, ilçe başkanlığı olarak göreve geldiği günden bu güne yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler vererek konuşmasını tamamladı. Demirbaş'ın konuşması sonrası Eyyübiye Belediye Mehmet Ekinci, bir konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Başkan Ekinci, Eyyübiye Belediyesi olarak tam kadro ile çalışmalarına devam ettiklerini ve yaptıklarından fazlasını yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Başkan Ekinci konuşmasına şöyle devam etti;

"Eyyübiye adına güzel hizmetler için yola çıktık ve bize düşen kısmıyla, fazlasıyla görevimizi yerine getireceğimizi vaat etmiştik. Rabbime hamdüsenalar olsun ki şimdi kadar ki süre zarfında üzerimize düşeni eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hatta bazen üzerimize vazife olmayan işlere de giriştik, Eyyübiye adına doğru işler adına. Bundan sonrada aynı şekilde bulunmaya devam edeceğiz. Yine şükürler olsun ki Rabbime, seçim öncesinde fokur fokur kaynayan bir ilçe ve sonrasında hiç bir ayrım gözetmeksizin herkese giderek, herkese el uzatarak yaptığımız siyaset sayesinde şuan da hakikaten çok iyi bir tabloyla ve gittikçe artan kadrosuyla, muhalefetiyle iktidarıyla Eyyübiye adına güzel hizmetler vermeye çalışıyoruz. Bundan dolayı da Rabbime tekrar tekrar hamdüsenalar olsun diyorum. Eyyübiye'nin zor bir ilçe olduğunu hepimiz biliyoruz. Sizlerde takdir ediyorsunuz ki, böyle zor bir ilçede ancak ehliyetli  kadrolarla bu zorluk aşılır. Burada biz eğer, bize yakın bize uzak deyip, eksikli olan yakınları yanımıza alıp fazlalığı olan uzaktakileri daha da uzaklaştırırsak, biz Eyyübiye'de haksızlık etmiş oluruz. Şimdiye kadar ertelenmiş ötelenmiş biraz daha ötelendirmiş olacağız. Biz buna müsaade edemeyiz, bundan sonraki süreçte de yine kadrolaşma konusunda ve diğer işlemler konusunda kesinlikle ehliyet ve riyakat bizim için ön planda olacak. 2015-2019 yılları içerisinde yol haritamızı belirledik plan çalışmalarıyla beraber. bu yol haritamıza aynen uyacağız. O yol haritamızda belirlediğimiz stratejik planımızda belirtilen ne varsa fazlasıyla yapacağız. bu yol haritasını belirlerken de, ilçemizde bulunan tüm katılımcılarla biz bunu yaptık. İlçemizdeki STK'lar, muhtarlar, meclis üyelerimiz, bir çalıştay düzeyinde bunlar yapıldı. Bu şekilde yolumuzu belirledik. Sosyal faaliyetler konusunda AK Parti Belediyeciliğinin, Ak örneklerini sergilemeye çalıştık. Çünkü Ak belediyeler insan odaklı hizmetler götürürler. Ak Belediyelerde önce insan, ondan sonra da hizmet götürürken yine bu başarı örneklerini, başka yerdeki hikayelerini insanlarımıza yansıtacak şekilde bunları yapmaya çalıştık. Partimize katılan meclis üyelerimiz var. Onlar, gücümüze güç katacaklar onlarda hoş geldiniz diyorum. 37 meclis üyesi içerisinde 7'si muhalifti. bizim sayımızda katılanlar sayesinde 33'e çıkacak ve inanıyorum ki bu sayı daha da artacak. yaklaşmakta olan 2015 seçimlerinin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz." dedi.

Beyazgül'den Ekinci'ye övgü dolu sözler

Başkan Ekinci, yaptığı konuşma sonra AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün övgüleriyle karşılaştı.

Son olarak bir konuşma yapan İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Burası Eyyübiye ilçesinin bir toplantısı. Bu nedenle biz Eyyübiye Belediye Başkanımızın çalışmalarından biraz bahsedeceğiz. Muhakkak ki Büyükşehir ve diğer ilçe başkanlarımızda çalışıyorlar. Ancak ben, bir çok konuda tanık olduğum şeyi söyleyeceğim. Eyyübiye'ye geldiğim zaman, birçok ev sohbetinde Başkanımızın Mehmet Ekinci Bey'in el atmadığı ulaşmadığı temas etmediği bir yere rastlamadım. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Yine Mehmet Ekinci Başkanımız adı konulmuş projeleri, yarım bırakılmış projeleri tamamlayarak yoluna devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalar sonrası Saadet Partisi Meclis Üyeleri Mustafa Fidanoğlu, Mahmut Çadırcı ve Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Hamit Aksoy, aldıkları karar sonrası AK Parti'ye geçiş yaparak katılım sağladılar.

Büyük bir coşku içerisinde yaşanan katılımda geçiş yapan meclis üyelerine AK Parti rozetleri takıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti'ye katılım sağlayan meclis üyelerine rozetleri taktılar.
Danışma meclisinde yaşanan renkli görüntüler sonrası program sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.