banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Erbakan'dan Kurtulmuş'a MUHTIRA

Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın, geçtiğimiz günlerde bir araya geldiği Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a, 'muhtıra' gibi bir uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Oğuzhan Asiltürk görüşmeyi anlattı:

Erbakan'ın, eski Genel Başkan Recai Kutan'ın devreye girmesiyle görüştüğü Kurtulmuş'a, 'Milli Görüş'ün ilkeleri'ni anlatan, 2008 tarihli Yüksek İstişare Kurulu (YİK) bildirisini hatırlattığı ve 'Bu bildiriye sadık kalacaksan devam edersin' uyarısında bulunduğu belirtildi.

'BİR GÜN BİLE DANIŞMADI'

Erbakan'ın, Kurtulmuş'a yönelik 'bildiri' uyarısını doğrulayan YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk şunları söyledi:

'Hocamız, Numan Bey'le yaptığı konuşmada Milli Görüş Bildirisi'ndeki hususları hatırlattı. Numan Bey, aradan geçen iki sene zarfında, bir kez bile bize danışmadı. Bizim derdimiz biriyle uğraşmak değil, işi yoluna koymak. Ancak yapıcı girişimlerimize rağmen Numan Bey, kendi bildiğini uygulamayı sürdürdü. Böyle de olmaz ki.'

MİLLİ GÖRÜŞ BİLDİRİSİ

- Milli Görüş' esaslarından ayrılmamak.
- YİK karar ve tavsiyelerine severek uymak.
- Milli Görüş' ananelerine sadık kalmak.
- Kadroları muhafaza etmek geliştirmek.
- Partilileri ayrım yapmadan, sevmek.
- Üyelerin özümseyerek, çalışmalarını sağlamak.
- Büyük parti olmak için 'atılım' ve 'açılım' çalışması yapmak.

Akşam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.