banner2
Öne Çıkanlar toz Douglas Tanquee Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy kayıkhane ÇATAK tesisleri

CHP'li Nazlıaka, Küçük Dilan'ın taziyesinde

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyet acılı aileye taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Siverek’e geldi.

İlk olarak Siverek Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunan Nazlıaka ardından acılı aileyi ziyaret etmek amacıyla yanında bulunan heyet ile birlikte Gürakar Beldesine geldi. Milletvekili Nazlıaka’ya, CHP Şanlıurfa İl Başkanvekili Aydın Paydaş, CHP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcısı Mehmet Aykaç, CHP Karaköprü Belde Başkanı Kenan Karataş, CHP Siverek İlçe Başkanı İ.Halil Yarış ve Diyarbakır İl Başkanvekili Süleyman Berberoğlu ve Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Devrim Budak eşlik etti…

Gürakar Beldesinde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Nazlıaka, ardından bayanların taziye evine geçerek minik Dilan’ın annesine başsağlığı dileyerek sabırlar diledi. Nazlıaka, bu arada yaptığı açıklamada, durumun çok acı bir olay olduğunun altını çizerek şöyle konuştu, “ Ortada yayılan çeşitli iddialar var. Umarız gerçekler en kısa zamanda ortaya çıkar. Ortada böyle bir durum varsa gerçek elbet bir gün ortaya çıkacaktır” ve bu olayda ihmali bulunanlar elbette bir gün cezalandırılacaktır” dedi.

Nazlıaka’nın konuşmasının ardından minik Dilan’ın yakınları , olayın normal bir ölüm olduğunu, yapılan dedikodular yüzünden ailece yıprandıklarını, bu olay yüzünden ilçelerinin ve Gürakar Beldesi'ninin isminin karalandığını, otopsi raporunda her şeyin açık seçik ifade edildiğini, bu yalanı ortaya atan ve bunları yayanlar hakkında kanuni olarak gerekenin yapılacağını ifade ettiler.Yapılan taziye ziyaretinin ardından Nazlıaka ve berabereindeki heyet Gürakar Beldesinden ayrıldı.

Bilindiği gibi Minik Dilan B’nin ölümü hakkında çeşitli spekülatif söylemler çıkmasının ardından, CHP milletvekilleri konu hakkında çeşitli açıklamalar yaparak, olayın normal bir ölüm olmadığını, olayın küçük kıza cinsel saldırı sonucu gerçekleştiğini iddiasını savunmuşlardı. Bu bağlamda  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, yazılı olarak cevaplanmasıyla istemiyle sunduğu dilekçesinde, "Bu olayın üstünü kapatmak isteyen kamu görevlileri hakkında hangi adli ve idari işlemler başlatılmıştır, sorusunu yöneltmişti.

Ardından CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, 112 doktorunun verdiği rapora göre evinin önünde ölü bulunan 3 yaşındaki Dilan’ın bedeninde cinsel saldırıya uğradığına dair emareler olduğunu dair şüpheleri web sayfasında kamuoyu ile paylaşmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve beraberindeki  heyet havaalaında uçağı beklerken geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa - Viranşehir yolunda yol aramasında PKK ile girilen çatışmada yaralanan ve daha sonra GATA’ya kaldırılan ve burada yaşamını yitirerek, şehit olan polis memuru Mahmut Kayan’ın da cenaze törenine katıldı…

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, daha sonra tarifeli uçakla Ankara’ya döndü…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.