banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

CHP'li Karataş'tan Sendikacı Coşkun'a suçlama

URFA’NIN EĞİTİMDEKİ BAŞARISIZLIĞININ KAYNAĞI BELLİ OLUYOR

Sendika İl Temsilcisi Coşkun’un siyasi bir partinin genel başkanını eleştirirken üslubuna ve bulunduğu mevkisine dikkat etmesi gerektiğini hatırlatan İl Başkanı Karataş, “Urfa’nın eğitimde neden bu kadar gerilerde olduğu bir eğitim sendika temsilcisinin sözlerinden de anlaşılıyor. Böylesine bir konuda sayın temsilciye cevap dahi vermek istemem ama kendisinin kullanmış olduğu hareketlere varan ifadeler ile özellikle toplumda nefret söylemi oluşturacak söylemlerini kesinlikle partim adına kabul etmiyorum. Eğitimci biri topluma önderlik yapan diğer temsilcilere nazaran konuşmalarına daha da dikkat etmelidir. Ama önceki günlerde sayın Coşkun’un nefret dolu söylemlerini içeren sözde açıklaması tam bir facia ile sonuçlanmıştır. Eğitim başta olmak üzere diğer alanlarda gelişmesini istediğimiz şehrimizde böylesine yaklaşım sergileyen bir temsilciyle geleceğe ışık tutmak bizim için her ne kadar zor olsa da; Sayın Coşkun’un özür dilemesi ile bu yerel krizi yine de aşacağımızı umut ediyoruz” diye konuştu.

 

ELEŞTİRİYE HAZMEDEMEYENLER HEMEN HAKARETE BAŞVURUYOR

Karataş açıklamasının ilerleyen bölümlerinde ana muhalefet partisi olmalarının vermiş olduğu eleştiri hakkını kullanırken her zaman üsluba dikkat ettiklerinin de altını çizerek, “Ben bırakın Türkiye’nin genel sorunları ile ilgili genel başkanları eleştirmeyi, Urfa’daki diğer siyasi partideki arkadaşlarımı eleştirirken dahi kesinlikle kişilik haklarına zarar vermeyecek şekilde konuşmalar yaparım. Her şeye rağmen onlar benim arkadaşlarım. Zaten diğer siyasi partideki arkadaşlarımız ile birlikte bir platformda yan yana geldiğimiz zaman başkentteki söylemlerin ne kadar sert olduğunu birbirimize hatırlatır ve bu sorunu bizlerin taşrada çözdüğünü ele alırdık. Ama bugün bir genel başkanın beyanatlarını, bir sendika genel başkanı dururken Urfa’daki temsilcisinin ahlak sınırlarını aşan bir söylemle ele alması taşrada da hala sıkıntıların yaşandığını bize hatırlatmıştır. Bu konuda Sayın Coşkun’un özür dilemesi gerektiğini bir kez daha belirtiyor ve kendisine süre tarıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.