banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula 1899 Hoffenheim Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI

CHP'li Hilal Dokuzcan; Savaşın kaybedeni insanlıktır

“Anadolu’nun sesi kadınların sesi” sloganı ile yola çıkan ve bu amaçla Anadolu’nun her tarafını gezerek kadınların sesi olmaya çalıştıklarını belirten ve bu amaçla Şanlıurfa’ya geldiklerini belirten CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, özellikle Akçakale’de meydana gelen saldırı sonrası "Savaşın sonuçlarını kestirmek mümkün değildir ve bir tek kaybedeni vardır; o da aslında insanlıktır" açıklamasını yaptı…

 

"Yedi Ayda, Yedi Bölgede, CHP Kadınları Anadolu Yolları"nda programı kapsamında CHP Şanlıurfa İl Başkanlık binasında yapmış olduğu basın toplantısında partililer ile bir araya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, "Savaşın sonuçlarını kestirmek mümkün değildir ve bir tek kaybedeni vardır; o da aslında insanlıktır" dedi.

 

Genel, Yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik daha güçlü bir hale getirmek ve kadın politikalarını oluşturmak istediklerini belirten Dokuzcan, "Söyleyecek sözü olan her kadın dünyayı değiştirme gücüne ve cesaretine sahiptir, bu potansiyel aslında Anadolu kadınımızda da vardır" diye konuştu.

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Türkiye'de yaşayan kadınların barış istediğini ve kan dökülmesine karşı olduğunu vurguladı.

 

Akçakale'yi ziyaret ederek Suriye'den ateşlenen top mermisi sonucu yaşamını yitiren kişilerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunduklarını aktaran Dokuzcan, şunları kaydetti: "Olayların üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu acılar hepimizin acısı. Savaşı başlatmak kolay, savaşı bitirmek çok zordur. Savaşın sonuçlarını kestirmek mümkün değildir ve bir tek kaybedeni vardır; o da aslında insanlıktır. Bu anlamda Türkiye'nin artık siyasetin o şiddeti kullanan dilinden vazgeçip kendi insanına sahip çıkacağı duygusunu, yüreğini aklını koyabileceği başka bir şeye ihtiyacı var. Bu sesin sözcüsü bizler olabiliriz. Bu sesi yükseltecek olan aslında Anadolu kadınının acılarından yoğrulup gelmiş duygu yüklü feryadıdır."

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, 2 gün sürecek olan Şanlıurfa temaslarında Akçakale ve Şanlıurfa merkez de çeşitli incelemelerde bulunduklarını ve 2. Gün ise Birecik ve Halfeti ilçelerini gezerek burada da partili arkadaşlarımız ile birlikte Anadolu kadınları ile buluşmayı hedeflediklerini ve bu manada kadınların siyasette ve hayatta daha aktif bir rol almaları için çalıştıklarını ifade etti…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.