banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

CHP'nin Anketinden Çıkan Sonuç Şaşırttı

koronavirüs ile mücadele konusunu vatandaşa soran CHP sürpriz sonuçla karşılaştı. CHP tarafından yapılan ankette Sağlık Bakanlığı yüzde 86, Cumhurbaşkanlığı ise yüzde 54 oranında mücadelede başarılı bulundu.

CHP koronavirüsle mücadelenin nabzını tuttu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulan son kamuoyu araştırmasına göre vatandaşların yüzde 86'sı Sağlık Bakanlığı'nı koronavirüsle mücadelede başarılı buluyor.

CHP'nin Nisan ayını kapsayan salgın araştırması 81 il 641 ilçede 2 bin 409 kişiyle yapıldı. Ankette vatandaşlara salgın sürecine dair sorular yönetildi.

BAŞKAN ERDOĞAN VE BAKAN KOCA BAŞARILI YANITI VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı'nın koronavirüsle mücadeledesi de vatandaşa soruldu. Yüzde 54 oranında Cumhurbaşkanlığı başarılı mücadelede başarılı yanıtı verildi. Ankette katılanların yarısı belediyeleri başarılı bulurken Sağlık Bakanlığı'nın çalışmalarına ise büyük oranda destek çıktı.

Maske ile ilgili yöneltilen "Bugüne kadar size ya da ailenizden birine ücretsiz maske ulaştırıldı mı?" sorusuna yüzde 61 hayır yanıtı verildi. CHP'nin araştırmasına göre katılımcıların yüzde 66'sı CHP'li belediyelerin bağış hesaplarına bloke konulması kararını desteklemiyor.

CHP'nin araştırmasında "Salgın sonrasında ev ihtiyaçlarını ve fatura ödemekte sorun yaşadınız mı?" sorusu da yönetildi. Yüzde 37 hayır, yüzde 27 oranında evet yanıtı verildi. Ankete katılanlar iş yerlerinde ise virüsle ilgili yeterli önlem alındığını belirtti.

KAYNAK: CNN TÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.