banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Bozova'da referandum startı verildi

Bozova Belediyesi Sinema ve Çok Amaçlı Toplantı Salonun açılışını yapan ve ilk toplantısını da burada yapan AK Partililer; Bu referandum statükoya verilecek bir ders olacak" dediler.

Bozova AK Parti ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen programın sunuculuğunu Kayahan İnan'ın yaptığı programa ilk önce kürsüye gelen Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu; "Karanlığı aydınlatmak için, Darbeleri önlemek için, yargı saltanatına son vermek için, sınıf ayırımını kaldırmak için 12 Eylül'de yapılacak referandumda "Evet" diyeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinde ilk kez bir başbakan ilçemize geldi. O başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başbakanımız her platformda kardeşliğe özelikle vurgu yapar. Biz de başkanımızın tavsiye ettiği kardeşliği anayasal güvence altına almak için anayasa değişikliğine evet diyeceğiz. İlçemizi ziyaret eden başbakanımızı mahcup etmeyeceğiz. Bozova ve Bozova'nın köylerinde Anayasa Değişikliğine büyük ilgi var. Bozovalılar olarak evet diyeceğiz ve sandıktan tüm oylarımız evet olarak çıkacaktır. Buna inanıyorum" dedi.

Ardından kürsüye gelen AK Parti MKYK üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Oymak "AK Parti demek yol arkadaşlığı demektir. Yol arkadaşlığı yolculukta olur ama AK Partide siyaset yapmak bir yolculuktur. Başbakanımız "Beraber ıslandık bu yollarda" derken aslında bir şarkının sözlerini terennüm etmiyor. Beraber bu yolda çektiğimiz çilelere atıfta bulunuyor. Biliyorsunuz Bozova ilçemizin Belediye Başkanı Sayın Arusoğlu AK Partilidir. AK belediyecilik anlayışı çok önemlidir. Başbakanımız Gençlik kollarında siyasete başlamış ancak en büyük devrim İstanbul yaşanmaz şehirken belediye başkanı olunca adeta devrim yapmıştı. İstanbul altın devrini yaşadı. Aynı hizmetleri tüm Türkiye'de görmek istiyor. AK Belediyecilik atağını gerçekleştiriyor. Şimdi yerel yönetimlerden sorumlu olduğum için Doğu illerinde geziyorum. Dağlar deliniyor, ovalar yarılıyor yollar açılıyor. Yol medeniyet demektir. Hizmet medenileşmenin yüzüdür. Biz medenileşmek için beraber yürüyoruz bu yollarda. İşte medenileşmek ve demokratikleşme için önümüzde bir fırsat çıktı. Demokrasi yolunda büyük bir adım atacağız. Buna halk karar verecek. Ağrının köyündeki Mehmet bey ile Ankara'nın sıçra sarayında oturan Hasan Bey Anayasa karşısında eşit haklara sahip olacak bir düzenlemeyi oylayacaksınız. 12 Eylül'de sivil anayasa oylamasında karar sizin" dedi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Asya Parlamenterler Asamblesi (APA) Türk Grubu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen ise; "İktidarlar geçicidir. Koltuk kimsenin malı değildir. Koltuk kalıcı değildir. İnsanlar gelip geçer. Bu nedenle bir iş yaptığımız zaman kendimizi düşünemeyiz. Bu anlayışla bir anayasa paketi hazırladık. Bu anaysa paketi tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde hazırladık. Hiçbir parti veya zümre lehine düzenlemeye gidilmedi. Geleceğimiz için, çocuklarımız için, Türkiye'nin refahı için, daha demokratik bir yaşam için referandumda evet diyeceğiz. Bozovalı kardeşlerimizin tamamı evet diyeceğine inanıyorum" dedi.

Son olarak kürsüye gelen TBMM Dilekçe Komisyon Başkanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman; "Bozova Urfa'ya en yakın ilçemizdir. Şimdiye kadar göç veren bir içleydi. Bozova ilçemizin yanı başında Atatürk barajı var. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek ve göçü tersine çevirmek için Başkan Hasan Arusoğlu tüm bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunuyor. Bozova Turizm bölgesi olması için yatırımların o yönde yapılmasına çalışıyor. Baraja gidilen tüm yollar açılacak. Bu şirin ilçemiz turizm merkezi olacak. Şanlıurfa artık metropol sayılan bir il. Yorucu ve yoğunluktan uzaklaşmak isteyenler en yakın ilçemiz olan Bozova'ya gelecektir. Şimdi gelelim güncel konumuza. Çok önemli bir kararın arefesindeyiz. Referandum oylama tarihi YSK tarafından 12 Eylül tarihine rastlaması bile Allah (cc) tarafından bir güzelliktir diyebiliriz. 30 yıl önce 12 Eylül günü yapılan darbeyi yine kendilerinin hazırladıkları ve halka dikte ettikleri anayasa ile kendilerini yargıya karşı korumaya almışlar. Anayasadaki bu kalkan maddelerden dolayı bazı kötü niyetli kamu görevlileri aynı yola tevessül edebiliyorlar. Kötü niyetli kamu görevlilerine fırsat vermemek için ve suça yeltenenleri yargılamak için anayasa değişikliği yapılacak. Buna halk karar verecek. Bakın ülkemizde Cumhurbaşkanı ve başbakan yargılanacak adli makamlar var ama Genelkurmay başkanını yargılayacak mahkeme yok. Bu değişiklikle herkes hukuk karşısında herkes eşit olacak. Suç işleyen kim olursa olsun adalet karşısında hesap vermeli. Türkiye'nin önünü açacak ve tam demokrasinin işlenmesi için bu anaysa paketi çok önem taşıyor. İnsanlarımız doğruyu ve yanlışı fark ediyorlar. Artık çalınan minareye kılıf bulamıyorlar. İşte önümüzde tarihi bir fırsat. 12 Eylül'de sandık başına giderek statükoya gereken cevabı vereceğiz" dedi.

Bozova'da referandum çalışmalarına start verildiği toplantıya Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Av. Ahmet Düşünür, yardımcıları ve İl yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet hazır bulundu. Bozova AK Parti ilçe Başkanı Mustafa Yaşar ve İlçe yöneticileri başarılı bir organizasyonla ve heyecanla referandum hazırlığına başladıklarını ifade ettiler.

 AK Parti heyeti Bozova temaslarının ardından Kırkpınar Köyündeki Aslan ailesinin ve Yenişehir'deki Çakmak Ailesinin taziyelerine giderek taziyelerini sundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.