banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Birecik'te konuşan Bakan Yılmaz; Birileri istemese de tam demokrasi VİDEO

AK Parti Birecik İlçe tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi “Yerel Yönetimler 2” başlıklı program, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanları, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve siyaset akademisine kayıtlı olanların katılımı ile ilk ders başladı.

 

 

AK Partinin Siyaset Akademisi dersleri ile siyasetçi yetiştirdiğini belirten İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz yoğun programları arasında Birecik’e kadar gelerek Birecik İlçe Teşkilatımızın düzenlediği Siyaset Akademisi programına katıldıkları için çok teşekkür ederim. Şanlıurfa İl Teşkilatı olarak Siyaset Akademisi programlarını 2008 yılından beri devam ettiriyoruz. 2012 yılından itibaren de ilçelerimizde yapmaya başladık. İlk önce Viranşehir, ardından Siverek ve şimdi de Birecik ilçemizde programlarımızı başlattık. 6 hafta sürecek olan bu akademimize Birecik ve Halfeti ilçelerimizden yoğun katılım oldu. Böyle yüksek katılımlarından dolayı her iki ilçemizi tebrik ediyorum. Siyaset Akademisi programına sadece AK Partililer değil, isteyen herkes katılabilir. Bu programla partimizin vizyonunu, misyonunu anlatma imkanımız oluyor” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise AK Parti’nin kurumsallaştığını ve bunun neticesinde ülke yönetiminde başarılı çalışmalara imza attığını belirtti. AK Partinin kuruluşunu ve 10 yıllık süreçte hükümet olarak yaptıkları hizmetlerin teşkilatın güçlü olması ile bağlantılı olduğunu belirten Bakan Cevdet Yılmaz; “Ülkemizin içinden geçtiği ağır krizlerden sonra halkın umudu olan bir partiyiz. Bu umudu da boşa çıkarmamış bir partiyiz. Hizmet ederken parti olarak da kendimizi geliştirmeye çalıştık. Hiçbir parti AK Parti gibi kurumsallaşma göremezsiniz. Rastgele politikalar üreten bir parti değiliz. AK Parti sadece ülke yönetiminde değil, parti yönetiminde de çok başarılı bir partidir. İnsanlar geçici, kurumlar kalıcıdır. Önemli olan, bir kurumu bıraktığınızda o kurumun nasıl işlediğidir. Başbakanımızın da yaptıklarına baktığımızda, bu partinin geleceğine yatırım yaptığını görüyoruz. Reformu sadece Türkiye’de değil partisinin içinde de yapıyor. Bunları siyasete kalite getirmek için yapıyoruz. Geçmişte halkın oyu ile Ankara’ya giden ve onları temsil etmeyen çok parti gördük. AK Parti'nin farkı buradadır. AK Parti siyasete kaliteyi getirmiş ve güven veren bir partidir. AK Parti'nin ilk günkü ilkesi neyse bugün de aynısıdır. Bunlar doğru bildiğimiz için yaptığımız işler. Birilerinin baskısı ya da dedikodusu için yapmıyoruz. En başta ne dediysek bunları adım adım uyguluyoruz. Partimizin kuruluşundan bugüne en çok önem verdiği husus, hukuk devletini güçlendirmek ve demokrasiyi güçlendirmektir” dedi.

AK Partinin ülkeyi çok güzel yönettiğini ifade eden Bakan Yılmaz; “2001 yılında dünyada kriz yoktu, bizde vardı. Çünkü hükümet ülkeyi yönetemiyordu. IMF’den para istiyorlardı. Akıl istiyorlardı. Çünkü yönetemiyorlardı. Şimdi bakın dünya krizle boğuşurken, biz yatırım yapıyoruz. Bir tek bankamız bile batmadı, bir firmaya bile devlet el atmak zorunda kalmamıştır. İstihdam artmaya devam ederken faizler artık tek rakamlarda. Eskiden faize çalışan devlet, şimdi hizmetlere çalışıyor. Eskiden IMF’ye borçlanırken, bugün borçları ödenmiş ve Mayıs ayında inşallah bu borç sıfırlanmış olacak. Enflasyon eskiden bir canavardı ama şimdi kimse ondan bahsetmiyor. Bugün itibarı olan paramız, pasaportumuz, yani güçlü bir Türkiye var. 2023'te ilk 10 büyük ekonomiye girmek istiyoruz. Sadece demokrasiyi değil ekonomimizi de güçlendirdik. İkisi de şu anda at başı gidiyor” dedi.

AK Partinin ekonomin yanında demokrasiye de çok önem verdiğinin altını çizen Bakan Yılmaz; “Biz sadece Ekonomi değil aynı zamanda vesayetçi demokrasiden yana da olmadık. Anayasada değişiklikler yaptık. Vesayetçi demokrasiden normal demokrasiye geçişi sağladık. Şu anda çok şükür ülkemiz eski vesayetçi sistemden kurtuldu. Güçlülerin iktidarından çıktı, hukukun üstünlüğünü tesis eden bir ülke oldu. Birçok adım attık. Gereksiz tartışmalara son verdik. Birilerinin istismar ettiği konuları ellerinden aldık. Bunlar yeter mi? Tabii ki yetmez. Yeni anayasa yapmaya çalışıyoruz. Vesayetçi demokrasiden normal demokrasiye geçtik. Normal demokrasiden de ileri demokrasiye geçmeyi hedefliyoruz” dedi

Türkiye’deki kardeşlik ve barış çalışmalarına da mesaj veren Bakan Yılmaz; “Enerjimizi gücümüzü birbirimizle uğraşıp tüketmememiz lazım. Gücümüzü birleştirip, kardeşliğimizi pekiştirip Türkiye’yi dünyada daha farklı noktalara taşımalıyız. Bunun için AK Parti velinden gelen tüm gayreti sarf ediyor. Birileri sabote etmek isteyebilir, provoke etmek isteyebilir. İçerden ve dışarıdan Türkiye’nin büyümesini istemeyenler, bu milletin güçlenmesini istemeyenler her türlü provokatif yola başvurabilir ama inşallah milletimizin desteği ve duasıyla AK Parti kararlı bir şekilde bu meseleleri de çözecektir. Bütün bu başarıları, dünyada kriz varken, ortadoğuda çalkantılar varken, içerde terör hadisesi varken, biz büyüyoruz. Bide bunların olmadığını düşünün, ozaman Türkiye gerçekten tabiri caizse uçar. Bu güzel organizasyonda emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yapılan açılış konuşmalarının ardından AK Parti Birecik İlçe Başkanı Aziz Karayılan tarafından Bakan Yılmaz'a, bir tablo hediye edildi.

 

Daha sonra AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından, Siyaset Akademisi'nin ilk dersi verildi.

 

Doğup büyüdüğü Birecik’te hemşehrileri ile buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, 9 yıllık tecrübelerini siyaset akademisi katılımcılarına aktardı.

 

İkinci dersi ise “Yerel Yönetimler Tarihi Gelişimi” başlığını ile Doç. Dr. Fikret Mazı verdi.

 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise iki günlük Şanlıurfa temaslarının ardından helikopterle Bingöl’e geçti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.