banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Belediye Meclisinde Yolsuzluk Tartışması!

Şanlıurfa Belediye meclisinde 100,000 trilyonluk yolsuzlukları araştırmak için meclis araştırma komisyonu kurulması talebi Fevzi Yücetepe tarafından red edildi

Şanlıurfa Belediye Meclisi'nin temmuz ayı ilk toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda söz alan ve belediyede usulsüzlük yapıldığını iddia eden Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Hilmi Kadayıfçı'nın uzayan konuşmasının kesilmesi üzerine sözlü tartışma çıktı. Sözünün kesilmesine sinirlenen Kadayıfçı, oturduğu yerden ayağı kalkarak, "Beni buradan susturamazsınız. Üç ay içerisinde İmar Müdürü neden değişti? Bunu açıklamak zorundasınız. Başkanınız gelsin bunu açıklasın, o açıklamıyorsa siz açıklayacaksınız. İmar Müdürü neden değişti? Yolsuzluk mu yaptı, hırsızlık mı yaptı? Açıklayacaksınız" diye bağırdı.

Bunun üzerine meclise başkanlık eden Belediye Başkan Yardımcı Fevzi Yücetepe, meclis üyesi Kadayıfçı'ya "Bu meclise saygınız olsun" karşılığını verdi. Başka bir meclis üyesinin de söz hakkı verilmesi yönündeki isteğine Yücetepe, "Söz verme yetkisi başkana aittir" diyerek kendisi savundu. Bu söze sinirlenen Kadayıfçı, "Ulan sen kimsin ki senin yetkinde olacak? Buna meclis karar verir. Ama o meclis bu meclis değil" dedi.

Gergin anların yaşanmasına neden olan sözlü tartışmanın uzaması üzerine Yücetepe de meclis üyesi Kadayıfçı'ya "İkinci bir şey yaparsanız sizi dışarıya çıkarmak zorunda kalacağım" dedi. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Kadayıfçı ise bu söze "Siz kimsiniz ki beni dışarı çıkaracaksınız" diye karşılık verdi.


“İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Sosyal medyadaki sayfasından ortaya çıkan bu duruma veryansın eden bir başka belediye meclis üyesi Mehmet Cafer ise: “Bugün Şanlıurfa Belediye meclisinde 100,000 trilyonluk yolsuzlukları araştırmak için meclis araştırma komisyonu kurulması talebimiz Fakıbaba’nın adamı Fevzi Yücetepe tarafından RED edildi. Tüyü bitmemiş çocuğunda Hakkı olan belediyenin paralarını koruması gerekenler başkan ve yardımcısı yolsuzluklar örtbas ediyorlar. Ama biz bunun takipçisi olacağız ve dava açacağız ayrıca içişleri bakanlığına suç duyurusunda bulunacağız ve cumhurbaşkanı, başbakan, AK parti genel merkezini bilgilendireceğiz Urfa halkının hakkını arayacağız” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.