banner2
Öne Çıkanlar haber Bozova Haliliye Belediye Harran Üniversitesi

BDP Milletvekili Ayhan’ın Tahliye Talebi Redildi


Şanlıurfa BDP Milletvekili İbrahim AYHAN bilindiği üzere 22 Haziran 2012 seçimlerinde Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili seçilmişti.

Şanlıurfa BDP Milletvekili İbrahim Ayhan’ın Danışmanlık Bürosundan Yapılan  yazılı açıklamada şöyle denildi; "75 bin oy alarak milletvekili seçilen ancak, Şanlıurfa E tipi kapalı cezaevinde halen Tutuklu bulunduğundan milletvekilliği görevini fiilen yerine getirememektedir.
Bu durum bireysel hak mağduriyetine sebebiyet verdiği kadar ona oy veren seçmenin de iradesine vurulmuş bir darbedir.

Şanlıurfa BDP Milletvekilimiz İbrahim AYHAN yaklaşık 2 yıldır düzmece iddialarla adeta kendisinden ve seçmenlerinden intikam alınırcasına esir muamelesine tabi tutulmaktadır.  Dün Diyarbakır 5. ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmada avukatların tahliye istemi red edilerek duruşma 31 Mayıs 2012 tarihine ertelenmiştir.

Bu kararla yukarda belirttiğimiz hukuksuzluk devam etmektedir. Bir taraftan meclis kararıyla her türlü özlük haklarının verilmiş olması diğer taraftan milletvekili görevini yürütemiyor olması bir çelişkiyi de gözler önüne sermektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.