banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Bayramlaşmada konuşan Bakan Çelik; Silahlar sussun

Hacı Bekir Sofrası çay bahçesinde AK Parti Başlığınca düzenlenen bayramlaşma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Merkez İlçe Belediye Başkanlığı ve Teşkilat ortaklaşa bayramlaştı.

Burada bayramlaşmaya katılanlara seslenen Bakan Çelik,  sevgi ve barış mesajları vererek, bölgede kan ve gözyaşının dinmesi için artık silahların toprağa gömülmesi gerektiğini söyledi.

Telabyad, Resulayn ve Kobani’den gelen Arap, Kürt, Ezidi, Musevi ve Hristiyan’ı hiçbir ayrım gözetmeksizin Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak herkese kucaklarını açtıklarını ifade eden Bakan Çelik, konuşmasında şunları söyledi.

“Milleti hiçe sayan bir iktidar olmuş olsaydık, millete tepeden bakmış olsaydık takdir edersiniz ki çözüm değil milleti hiçe sayan politikalara devam ederdik. Ama bunu yapmadık. Milletle beraber yürüyeceğiz. 77 milyon bütünlük içerisinde milletin taleplerini dikkate alan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz dedik. Onun arkasından kronik sorunlarımızı çözmek için çalışmalara başladık. İşte çözüm süreci dediğimiz süreç bu süreçtir. Her türlü imkanlar var ama silahlara elveda, silahlar toprağa gömülecek. Silahtan ve tetikten eller çekilecek ve bu çerçevede yapılması gereken atılması gereken birçok adımı attık ve adımları atmaya devam edeceğiz ama silah kabul edilemez. Yeteri kadar bu bölgede sıkıntı ve çileler var biz kendi bünyemizde etle tırnak olmuş Kürt, Türk, Arap kardeşlerimiz arasında kesinlikle artık silah konuşulmamalıdır. Bizim aramızda dostluk, barış, sevgi ve kardeşlik olmalıdır. Huzurun ve barışın kök salması ve kökleşmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.


Bayramlaşmanın buruk geçtiğini ifade eden İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise yanı başımızda yaşanan insanlık dramına sadece AK Parti olarak Türkiye'nin tepki gösterdiğini ve batının sesizce ölümleri izlediğini belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.