banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

@Baskentcii kimdir? Kim olduğu belli oldu


AK Parti içerisinde verdiği bilgiler ile gündemi oldukça meşgul eden ve son süreçte il il iktidar partisi milletvekili listelerini yazan Başkentçi, başta parti genel merkezi olmak üzere birçok genel başkan yardımcısının da tepkisini almıştı.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER BİLİYOR

Bariyer TV Genel Yayın Yönetmeni Oktay Yaşar’ın ulaştığı bilgi ve iddialara göre; Başkentçi isimli Twitter hesabını AK Parti Batman eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen’in kardeşi Mücahit Ekmen olduğu partinin üst düzey yöneticileri tarafından biliniyor.

BİLGİLERİN ÇOĞU İÇERİDEN!

Mücahit Ekmen’in ağabeyi eski vekil Mehmet Emin Ekmen ve onun referans olduğu birkaç kişi aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve AK Parti Genel Merkezi’ndeki bilgi, program ve uygulamalardan aldığı bilgileri 32 bin civarındaki takipçisi olan Twitter hesabından duyuruyor.

SUÇ UNSURU YOK

Duyuru niteliğinde atılan Twet’ler kamu zararı, ülkenin birliğini bozma ve gizlilik ihlali gibi suç unsurları taşımadığından, Başkentçi isimli hesapla ilgili hukuki bir yaptırım ve kapatma durumu söz konusu olmazken, ilgili hesabın farklı partililerden kulis duyuruları yapması da dikkatlerden kaçmıyor.

BAŞKENTÇİ EKMEN’İ VEKİL YAPMAK İSTİYOR

Peki Başkentçi isimli hesap kime hizmet ediyor? Adalet ve Kalkınma Partisi’ne, Erdoğan’a ve Davutoğlu hükümetine yakınlığıyla bilinen Mücahit Ekmen’in kullandığı öne sürülen Başkentçi 16 Mart günü gece yarısı paylaştığı bir duyuruda Batman listesini yayınlamış, burada ağabeyi Mehmet Emin Ekmen ile ağabeyinin gönlünden geçirdiği listeyi ‘AK Parti’nin 2015 aday listesi’ başlığıyla duyurmuştu. Oysa ağabeyi 23. Dönem Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, 2011 seçimlerinde de aday adayı olmuş, ancak dönemin AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından liste dışı bırakılmıştı.


EKMEN ADAY GÖSTERİLECEK Mİ?

24’ncü dönemde liste dışı bırakılmasına rağmen bu dönem de adaylık başvurusunda bulunan Ekmen’in, bu kez aday gösterilip gösterilmeyeceği de bu haberden sonra oldukça merak edilen konuların başında geleceğe benziyor.

BATMAN FAKTÖRÜ DİKKATLERDEN KAÇMADI

Temayül sonuçlarını doğru veren Başkentçi’nin, sadece ağabeyinin katılmadığı Batman temayülünde tıpkı vekil listesinde duyurduğu gibi Barış Tarhan’ı birinci olarak ilan etmesi dikkatlerden kaçmadı. Gerçek sonuçlarda Tarhan’ın temayülde üçüncü olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı.

tarhannnn

İSTEĞE BAĞLI LİSTE YAPIYOR

Başkentçi’nin açıkladığı milletvekili listelerinde ise başta Batman olmak üzere İstanbul, İzmir, Gaziantep, Çanakkale, Kocaeli, Kahramanmaraş, Isparta, Konya, Samsun, Bingöl ve Ankara gibi şehir be büyükşehirlerde tamamen isteğe bağlı olarak liste hazırladığı ortaya çıktı. Başkentçi’nin paylaşımlarından bir diğer dikkat çekici nokta ise Mehmet Emin Ekmen’i Batman’dan liste başı göstermek için aynı zamanda Batman Milletvekili olan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i Antep’ten aday olacakmış gibi lanse etmesi oldu.



GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BARİYER’E KONUŞTU

Bariyer TV’ye konuşan ve isminin saklı kalmasını isteyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, “Sayın fenomenin kamuoyuna duyurdukları gerçeği yansıtmıyor. Ancak yaptıkları ve kamuoyundaki izlenimler partimizin kurumsal kimliğine zarar veriyor. Bunların kim ya da kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Kendilerine evdeki hesap çarşıya uymaz deyimini hatırlatırsanız iyi olur. Bu şekilde hiçbir yere varamazlar” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.