banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Başkanlık Sistemi Konferansla halka anlattılar


Karaköprü Belediyesi Kültür Merkezi salonunda yapılan "Başkanlık Sistemi" konulu konferansa; Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, İlçe Kadın Kolları Başkanı Eda Çakmaklı, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye İlçe Gençlik Kolları, çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

"Başkanlık Sistemi" Konulu Konferansa konuşmacı olan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, toplantıya katılan çok sayıda AK Partili ve vatandaşlara Başkanlık Sistemi hakkında bilgilendirirken akılda kalan soru işaretlerini ise cevapladı.

Konferansta konuşan Başkan Çiftçi; "Şundan hepiniz emin olun ki; eğer Türkiye'de Başkanlık sistemini AK Parti gündeme getirmemiş olsaydı, bugün Başkanlığa karşı çıkanların yüzde 90'ı bunu destekliyor olurdu. Maalesef Türkiye'de siyaset böyle yapılıyor. Maalesef algı böyle oluşturuluyor" şeklinde konuştu. Başkan Çiftçi, "Bu sistemde halk Yasama ve Yürütmeyi belirlemek için iki ayrı oy verir. Bir seçimde parlamentoyu belirler, bir başka seçimde de Yürütmeyi yani Başkanı belirler. Yürütme eşittir Başkan olduğu için bu seçim Başkanlık seçimidir. Ama parlamento seçimi normal milletvekili seçimidir. Fakat yürütmedeki Başkan tek başına bu yetkiyi kullanır.” ifadelerini kullandı.

Başkanlık sisteminin kamuoyunda algılandığı gibi eyalet sistemini de beraberinde getirmediğini söyleyen Başkan Çiftçi, “Başkanlık sisteminin olduğu ABD’de eyalet sistemi vardır. Ama başkanlık sistemi eyalet sistemi olmadan da uygulanabilir. Bazı ülkelerde eyalet sistemi yoktur ama Başkanlık sistemi vardır. Biz üniter devletiz, parlamenter rejimiz" dedi. Konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy ve Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Av. Müslüm Yavuz'da söz alarak Başkanlık Sistemini anlattılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.