banner2
Öne Çıkanlar Suriye Diyarbakır Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta

Başkan Erdoğan fidan dikti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batıkent Haydar Aliyev Ormanı'nda düzenlenen “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” programına katıldı. Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“Bugün okul bahçelerinde koşturan, gözlerinin ışıltısı yüreğimizi ısıtan çocuklarımızla beraber ülkemizin ormanları, ekonomisi, güzellikleri de büyüyecek” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projenin, çocuklara tabiata sahip çıkma, çevreye saygı duyma bilincini de aşılayacağına inandığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fidanlar Fidanla Büyüyor projesinin evlatlarımıza daha yeşil, daha güzel, daha huzurlu bir Türkiye bırakma mücadelemize de katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye ekledi.

“DÜNYA GENELİNDE ORMAN VARLIĞI GÜNDEN GÜNE AZALIYOR”

Sınırsız tüketim hırsının ve tabiat üzerinde tahakküm kurma isteğinin, insanları bugün devasa çevre sorunlarıyla yüz yüze bıraktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, denizler kirlenirken, akarsuların, göllerin, derelerin kuruma tehdidiyle karşı karşıya kaldığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünya genelinde orman varlığı günden güne daha da azalıyor. Verimli tarım arazilerinin yerini her geçen gün bacalarıyla havayı kirleten fabrikalar alıyor. Bakınız bugün çatışma ve savaşlardan sonra, insanları yerlerini terk etmeye zorlayan sebeplerin başında çölleşme sorunu geliyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batıdaki zenginlerin yatlarına, spor arabalarına petrol taşıyan tankerlerin çevreye verdiği zararı, en çok derme çatma sandallarıyla çocuklarına rızık arayan Afrikalı balıkçılar hissediyor. Buzulların erimesiyle değişen iklim, evvela okyanusların ücra köşelerindeki adalarda kendi hâllerinde yaşayan insanları etkiliyor. Şu gerçeği artık hepimiz çok iyi kavramak durumundayız. Şayet önlem almazsak, şimdiden adım atmazsak, ileride çocuklarımız çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak. Tabiata, çevreye ve hayata dair bakış açımızı düzeltmezsek, ecdadımızın mirası, evlatlarımızın emaneti olan bu dünya, maalesef yaşanılır bir yer olmaktan tamamen çıkacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.