banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Bakan Müezzinoğlu; Kademeli olarak Şanlıurfa'nın sorununu çözüyoruz VİDEO

Bir takım ziyaretler için Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Polis tören mangasıyla Valilik binası önünde karşılanan Bakan Müezzinoğlu, merasim takımını selamladıktan sonra Valilik basın toplantı salonunda gazetecilerin karşısına geçti.

Burada Şanlıurfa’ya gelerek mutlu olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.

Müezzinoğlu, ‘Urfalı hemşerilerimizin mübarek Ramazan Aylarını tebrik ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olarak Şanlıurfa’mıza hem sağlık çalışmalarımızı yerinde görmek hem de yapılan yatırımlarla ilgili değerlendirme yapıp akşamda Suriyeli misafirlerimizle birlikte iftarda programında buluşacağız. Misafirlerimize sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarımıza incelemelerde bulunacağız. Dolayısıyla bugün Urfa’da bulunmaktan mutluluğumu ifade ediyorum. Tekrar valimizin şahsında tüm Urfalılara saygılarımı sunuyorum.’ Dedi.

Bakan Şanlıurfalılardan 2020 yılına kadar sabırlı olmalarını istedi

Şanlıurfa’da yıllardır Kadın doğum ve Çocuk hastanelerinin yetersizliği konusunda basın mensuplarının sorunlarını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, sabır istiyoruz inşallah 2020 yıllarına yakın bu sorunu kökten halletmiş olacağız. İfadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, öncelikle Türkiye’de sağlık alanında yakaladığımız önemli başarılar var. Bu anlamda sağlık hizmetleri konusunda vatandaşlarımızın ulaşımında gerçekten dünyanın örnek gösterdiği bir konum haline geldik. Ama fiziki mekan konusunda da yer yer sıkıntılarımız var. İnşallah Şanlıurfa’mızda da bu fiziki mekan konularındaki çalışmalarımızı hızlandırdık. 400 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesinin 200 yatağı kadın doğum ve çocuk diğer 200’ü de genel ama bunun gerek yoğun bakımları gerek diyaliz merkezi gerekse, diğer alanlarıyla da 500 yatak olabilecek. Eyyübiye Devlet hastanesinin ihalesini yaptık. İnşallah bayram sonunda sayın bakanımız Faruk Çelik Bey’le temel atmayı da planlıyoruz.


Yine Şanlıurfa’mızla ilgili kamu özel iş birliği ile yapılacak olan 1700 yataklı, ki Urfa için marka yükseltecek bir şehir hastanesi olacak. Bununla ilgili son bakanlar kuruluna, bütün bakan arkadaşlarımızın imzasıyla tamamladık. Bizzat dosyayı takip ederek Sayın Başbakanımızın da onayı çıktıktan sonra ihale işlemlerini başlatmış bulunacağız. Bu iki ana proje devreye girdiğinde Şanlıurfa fiziki açıdan 2020 yıllarda sağlık sorunu fiziki mekanlarda yaşamayacak konumlara taşıyacağız. Ama biraz daha sabır istiyoruz.’ Dedi.

Bakan Müezzinoğlu’na İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, Urfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez’de eşlik etti.

Yapılan basın açıklaması sonrası Vali Celalettin Güvenç Bakan Müezzinoğlu’na kahve takımı hediye etti. Ardından özel odada bir süre görüş alış verişinde bulunan heyet buradan ayrıldı.

Ömer Aslan / www.balikligol.com

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.