banner2
Öne Çıkanlar haber Siverek ak parti Viranşehir Sanlıurfa Haberleri

Bakan Faruk Çelik, örnek köyde konuştu
İl Özel İdaresi tarafından örnek köy projesi kapsamında yapım çalışmaları devam eden Ovacık Örnek Köyü’nde incelemelerde bulunan ÇSG Bakanı Faruk Çelik ve Vali Celalettin Güvenç ile beraberindekileri, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, daire amirleri ve köy sakinleri karşıladı.



Parke taşlardan yeni yapılan yollardan yürüyerek köy odasına geçen Bakan Çelik burada vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı.



Şanlıurfa'nın yaklaşık 3 bin 500 köy ve mezra olmak üzere yerleşim yerinin olduğunu söyleyen Bakan Faruk Çelik, her yerin bir sıkıntısının bulunduğunu ve bunu çözmek için uğraştıklarını ifade ederek, “Biz de öncelikli olarak ilçelerimize Örnek köyler yapmaya karar verdik. Bu örnek köylerimizin, alt yapısı, kanalizasyonu yapılıp, yerlere parke döşenecek. Tozdan ve topraktan vatandaşımız kurtulacak dedik. Tam 26 bin metrekare parke taşı döşeniyor, içme suyu ve kanalizasyon sorunu çözülüyor. Taziye evi ve çok amaçlı salon tamamlanıyor. Çocuk parkı tamamlanıyor. 1 trilyon liralık bir harcama bu köyümüze yapılıyor. Bütün köylerimiz bu örnek köy gibi olacak” şeklinde konuştu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Vali Celalettin Güvenç ile Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen burada çocuklara oyuncak dağıttıktan sonra Hilvan ilçesine geçtiler.



Hilvan Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Çelik ve beraberindekiler daha sonra Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra ilçenin yenilenen içme suyu şebekesini inceledikten sonra ilçeden ayrıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.