banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Arslan; Edene projesine siyaset karıştırmayın

  Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında "Edene Grup İçme Suyu Projesi"ne ilişkin İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül'ün ortaya attığı iddialara yanıt verdi.

     İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül'ün 6 Temmuz 2010 tarihinde gündeme taşıdığı "Edene Grup İçme Suyu Projesinde Şanlıurfa Belediyesi Yükümlülüğünü Yerine Getirmiyor" şeklindeki açıklamasını "haksız beyan" olarak nitelendiren Başkan Yardımcısı Arslan, yargıya intikal etmiş bir konuda kamuoyunu yanlış bilgilendirmenin üzüntü verici bir olay olduğunu söyledi.

    Belediye Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilere gerek "Edene Grup İçme Suyu Projesi"ne ilişkin gerekse de Belediye Meclis Toplantısı'nda ret edilen 2 ayrı kentsel dönüşüm ve gelişim projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Habib Arslan, Şanlıurfa Belediyesi'ni çözümsüzlükle suçlayanları sert bir dille eleştirdi.

    ARSLAN: ÇÖZÜMÜ ÜRETMEYEN TARAF ŞANLIURFA BELEDİYESİ OLAMAZ

    Kamuoyunda çözümü üretmeyen tarafın Şanlıurfa Belediyesi olarak gösterilmeye çalışıldığı "Edene Grup İçme Suyu Projesi'nde sorunun çözümü konusunda Şanlıurfa Belediyesi olarak ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini belirten Habib Arslan, "Sorunun çözümü konusunda Belediyemiz İl Özel İdare'den daha çok aktif rol oynamıştır. Ancak İl Özel İdaresi'ne sunulan tüm teklifler her ne hikmetse kabul edilmemiştir. İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızı yanlış bilgilendirip işe siyaset katmanın bir faydası olmaz. Zaten yargıya intikal etmiş olan bir konuda bu şekilde konuşmak aslında doğru bir şey değildir" dedi.

     Edene Grup İçme Suyu Projesi'yle ilgili İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül'ü 3 kez makamında ziyaret ettiğini, sorunun çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Yardımcısı Habib Arslan bu görüşmelerde bile sorunun çözümü konusunda İl Özel İdaresi'nin herhangi bir eğiliminin olmadığını ifade etti.

    Edene Grup İçme Suyu Projesi kapsamında dönemin Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan ile Köy Hizmetleri 19. Bölge Müdürü İhsan Albayrak arasında 5 Haziran 2003 tarihinde imzalanan protokole değinen Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, o tarihte yapılan protokolde bazı yanlışlıkların yer aldığını bu yüzden projenin hayata geçirilemediğini söyledi.

    İMZALANAN PROTOKOL HUKUKİ ZEMİNE OTURTULMAMIŞ

    Dönemin belediye başkanı Ahmet Bahçıvan tarafından hukuki zemine oturtulmadan imzalanan protokolde Encümen tarafından karar verildiğini ancak böyle bir kararın Belediye Meclisi tarafından verilmesi gerektiğini kaydeden Arslan, "Edene Grup İçme Suyu Projesi'nin teknik bir altyapısı yok. Projeye ilişkin hiçbir yerden alınan bir görüş söz konusu değil. Hatta ne acı ki o günün Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü'nün bile şu işten haberi yok. Böyle teknik altyapıdan yoksun, fizibilitesi yapılmamış bir projeyi tartışmayı ben yersiz buluyorum. Ancak İl Genel Meclis Başkanı bu konuyu gündeme taşıyınca bende sizlere bu konu hakkında aydınlatıcı bilgi vermek için bu toplantıyı tertipledim" dedi.

    ALTYAPISI YETERSİZ PROJE HAYATA GEÇSEYDİ KENT SUSUZLUK ÇEKERDİ

   Projenin detayları ve teknik özellikleri hakkında basın mensuplarını aydınlatan Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan,  Edene Grup İçme Suyu Projesi'nin bu haliyle gerekli altyapısı hazırlanmadan hayata geçirilmesi durumunda kent merkezinde susuzluk probleminin baş gösterebileceğini söyledi.

    Bu durumu İl Özel İdaresi'ne resmi kaynaklar aracılığıyla bildirdiklerini belirten Arslan, projeye yönelik çeşitli alternatiflerin sunulduğunu ancak bu önerilerin kabul edilmediğini söyledi.

     OLAY YARGIYA İNTİKAL ETTİ, MAHKEME KARARINA SAYGI DUYMALIYIZ

    Olayın 8.9.2008 tarihinde yargıya intikal edildiğini belirten Arslan, "Mahkememiz devam ediyor. Bilirkişi heyeti olayı araştırıyor. Mahkemenin vereceği kararı saygıyla karşılayacağız" diye konuştu.

     Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, son günlerde Şanlıurfa Belediyesi'nin önünün tıkandığını belirterek, işlere siyaset bulaştırıldığını maalesef çok önemli kentsel dönüşüm ve gelişim projelerine ret kararı verildiğine dikkat çekerek bu uygulamaların Şanlıurfa'ya zarar vereceğini söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.