banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

AK Parti'de kaç kişi aday adaylık için başvurdu

AK Parti Şanlıurfa il başkanlığında 11 Şubat 2015 Saat 08:00’de başlayan Aday Adaylıgı Başvuru Süreci’nin bugün saat 19:00’da sona erdi.

2011 seçimlerine göre başvuruda düşüş yaşanırken toplamda 296 kişi milletvekili olabilmek için başvuruda bulundu.

Bunları  198 tanesi Şanlıurfa il başkanlığına başvuruda bulunurken, 94 tanesi ise AK Parti genel merkezinde başvuruda bulunmayı tercih etti.

Bu sayı ile AK Parti 2011 seçimlerinde 357 başvurunun çok gerisinde kaldı. Bunda AK Parti Genel Merkezinin açıkladığı, İl ve ilçe meclis üyeleri ve teşkilat yönetim kurlulların başvurularının dikkate alınmayacak açıklamasının etkili olduğu söyleniyor

ADAY ADAYLIK SÜRECİNDE SÜRPRİZLER DE YAŞANDI

Şanlıurfa'dan ilk kez bir milletvekil olan Kasım Gülpınar genel merkez yerine il başkanlığına başvuruda bulundu.

2009 yerel seçimlerde AK Parti'ye karşı ceket meselesiyle Türkiye gündemine oturan Ahmet Eşref Fakıbaba'da aday adayı olanlar arasında yer aldı. Fakıbaba Aday adayı olmak için sürecin bitimine 2 saat kala başvurusunu tamamladı.

Sürecin bir diğer sürprizi ise Harran Üniveristesinde 8 Yıldır rektörlük görevini sürdüren Halil İbrahim mutlu'nun başvurusu oldu.

bu arada AK Parti MKYK üyesi Mazhar Bağlı, Eski il başkanı Yusuf Eğilmez, Urfaspor Başkanı Fethi Şimşek, Kanalurfa'nın sahibi İbrahim Toru, Eski Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Sağlık Bakanlı Müsteşarı Osman Güzelgöz ve Çalışma ve sosyal güvenlik Bakanı danışmanı Kayhan inan gibi bir çok isim aday adayı olmak için başvuruda bulundu.

Haber: Mehmet Guli Aslan / www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.