banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

AK Parti Siyaset Akademisinde gündem; Kentleşme VİDEO

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programda İlk dersi Prof. Dr. Önder Kutlu, ‘Kent Vizyonu ve Kentleşme’ başlığı ile kentleşmeyi anlattı.

Selçuk Üniversitesi, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Kutlu; “ Kent vizyonu oluşturmak için ‘Eskiden kent stratejileri merkezi hükümet tarafından oluşturulur, Kent planlaması yerel aktörlere daha fazla sorumluluk yüklenilir, Her kent kendi rekabetçi stratejisini kendisi oluşturmak zorundadır’… Ayrıca Kent için bir vizyon belirlemek kritik bir aşamadır. Bunun için ise ‘Vizyon belirleme işi birinci derecede kent yöneticilerin sorumluluğundadır.

Demokratik ülkelerde seçilmiş yöneticilere (belediye başkanı, meclis üyeleri vs.) bu hususta büyük görevler düşer” dedi.

Verilen aradan sonra ikinci dersi veren Prof. Dr. Güven Delice “Türkiye ve dünya ekonomisinin görünümü” başlığı ile devam etti.  Dünya dengelerini ve ekonomisini okumadan Türkiye ekonomisini okumak yanlış olur diyen Prof. Dr. Güven Delice; “Dünya 21. yüzyıla küreselleşme çabalarına eşlik eden bölgeselleşme girişimleriyle girmiştir. Amerika, Avrupa ve Asya’daki önemli entegrasyon ve işbirliği çabaları yeni dönemde farklı boyutlar kazanmıştır. NAFTA, AB ve APEC’in başını çektiği yapılanmalara yenileri eklenmiş, dünyayı biçimlendiren uluslararası örgütlerin etkinliği zayıflamış, yeni kurumsal yapılanmalar gündeme gelmiştir. İşbirliklerinin keskinleştiği bu dönemde ülkelerin bir saf seçmesinin zorunluluğu ortaya çıkmıştır” diyerek bir çok siyasi kriz ve hamlelerin ekonomik sebeplerden kaynaklandığını belirterek; “Meydana gelen olayları iyice okumaya çalışın” dedi.

Prof. Dr. Önder Kutlu hocaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsa Kızıldemir, Prof. Dr. Güven Delice’ye ise İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yavuz tarafından günün anısına mırra takımı hediye edildi. Katılımcıların soruları ile Siyaset Akademisinin ilk dersi sonra erdi.

Haber : www.balikligol.com

VİDEO


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.