banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

AGİT PA Başkan Yardımcısı Önen’den herkese teşekkür

dile getirerek, “Memleketimize, milletimize, ülkemize ve özellikle insanlığa hizmet için gayret ediyoruz. Onun için 57 ülkeli AGİT’e Başkan Yardımcısı seçildim. İnsanlığa hizmete devam. Bu arada, gerek adaylığım esnasında dualarını ve desteklerini esirgemeyen, seçildikten sonra da gerek telefonla ve gerekse mesaj ve twettlerle tebrik ederek başarı dileklerini ileten herkese teşekkür ederim” dedi.

800'ün üzerindeki davetliyi 6 gün boyunca Türkiye'de ağırladık

AGİT zirveleri arasında en yüksek katılımlı organizasyonu gerçekleştirdik. Bugüne kadar en yüksek katılım 650 civarındayken, 800'ün üzerindeki davetliyi 6 gün boyunca Türkiye'de ağırladık. Ülkemizi temsil eden tüm milletvekilleriyle, iktidarıyla muhalefetiyle uyum içinde çalışma şeklimiz var. Bugüne kadar önemli karar tasarılarına imza attık. Türkiye'nin etkinliğini her geçen gün artırdık. Çünkü burada etkin olmazsanız, ortaya bir siyaset koymazsanız, bakış açısı koymazsanız, herhangi bir pozisyona gelmeniz çok kolay değil” diye konuştu.

 

'Sizi destekliyoruz, size minnettarız' demekle olmuyor

Kabul edilen İstanbul Deklarasyonunun içinde Türkiye'nin de önemli tezleri olduğunu, bunların başında Suriye'nin geldiğini ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili AGİT Başkan Yardımcısı Emin Önen, 500 bin Suriyeliyi misafir eden Türkiye'de şu anda 250 bin civarında mültecinin kamplarda yaşadığını ve Türkiye'nin 1,5 milyar dolar harcama yaptığını söylediklerini belirterek, “Bu karar tasarısıyla milletvekillerine, ellerini taşın altına koyması gerektiğini anlattık. Bu, sadece 'Sizi destekliyoruz, size minnettarız' demekle olmuyor. Eğer Türkiye bu kadar büyük çaba sarf etmemiş olsaydı, belki de dünya bugün bu kadar rahat olmayacaktı. Türkiye'nin siyasetinden dolayı dünya kamuoyu ve bazı odaklar bu konuda çok rahat. Bu karar tasarısıyla Türkiye'ye maddi manevi anlamda desteğin olması gerektiğini, bunun uluslararası vicdanın ve hukukun sorunu olduğunu söyledik. Milletvekillerinin bu konuya kayıtsız kalmadığını gördüm. Tasarının oy birliğiyle geçmesi bunun açık bir göstergesi” dedi.

 

Türkiye güçlendikçe uluslar arası camiadaki gücü artar

Emin Önen, Türkiye güçlendikçe uluslararası etkinliklerdeki ve uluslararası camiadaki gücü ve etkinliğinin arttığına dikkati çekti.

Siyasetçilerin yanı sıra bürokratların, sivil toplum kuruluşlarının iyi noktalara geldiğini dile getiren Önen, “Kendi tezlerimizi savunabilmek adına, Türkiye'nin aldığı pozisyon önemli. Kabul edilen İstanbul Deklarasyonunun içinde Türkiye'nin de önemli tezleri olduğunu, bunların başında Suriye'nin geldiğini ifade ettik. Karar tasarısıyla Türkiye'ye maddi manevi anlamda desteğin olması gerektiğini, bunun uluslararası vicdan ve hukukun sorunu olduğunu söyledik. Tasarının oy birliğiyle geçmesi bunun açık bir göstergesi” dedi.

 

Başkan Krivokapic’ten birlik çağrısı

Önen; AGİT Başkanlığı görevine seçilen Ranko Krivokapic’in de; yaptığı konuşmasında, verilen desteğe teşekkür ederek, Karadağ'ın medeniyetlere ev sahipliği yapmış küçük bir ülke olduğunu belirtmiş ve ‘Parlamenterler olarak ormanı bir bütün olarak görmeliyiz, ağaçlar arasında kaybolmamalıyız. Parlamenterler olarak öncelikle geleceği kurtaracak yolların inşası için seçiliyoruz’ diyerek dünya insanları için birlikte çalışmak gerektiğini söylemek istediğini belirttiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.