banner2
Şeytan; Babamız Hz.Adem ile Hz.
Havva Annemiz Cennette iken, kandırdı. Cennette bir meyve ağacından yemelerini yasaklamıştı Şeytan onları kandırdı. O, meyve ağacından yediler. Rabbimiz onları üryan olarak Arafattaki Cebeli Rahme Dağına attı. Bununlada kalmadı. Birini Hindistan tarafına,birinide Cidde ye attı.
Rivayetler değişik 40 yıl dan fazla Ademle Hava Anamız bir birinden ayrı kaldılar. Bağışlanmaya ağladılar.Akan göz yaşları sel oldu. Nihayetinde Allah CC. Onları af etti. Müzdelifede Aşık maşukuna kavuştu. İnsanlık nesli buradan türedi.
Başta serveri kainat efendimiz, gerçek alimler, gerçek Ehli tasavvuf mudavimler olmak üzere Cebeli Rahmenin tepesine çıkmamışlar, uzaktan dua etmişler
Neden? Babamız Hz.Adem ile Anamız hz.Havvaya saygısızlık olur. Bizlerde O, Ana Babanın cocuklarıyız çok cesuruz. Tepeye çıkmasak sanki Hac, umremiz olmaz. Cehaletin coşan tarafı. Şimdi Arafatın sınırları belirlenmiş. Arafatta Nemire
Camii var. Allah Resulü SAV. Bu Camide 120 Bin Sahabeye veda Hutbesi okumuştur.
İslam literatüründe, Veda Hutbesi en kapsamlı insan hakları beyannamesidir.
Bu metin bile Anayasa kabul edilse bile yer yüzünde huzur olur. Din, Dil aranmaksızın her insanın hakkı verilir.
İslam Dini gelmeden kölelik vardı. Şimdi Demokrasi yalanı ile mimsiz Medeniyetin Yer yüzünde çağdaş köleliği vardır. Mekke'yi Emin belde yapan Kabedir. Allah'ın evidir. Kabe bile Allah'lık taslayanların istilasına uğramıştır.
Yemen Kralı Ebrehe bunlardan biridir. Sana da cazip, ilgi çekici bir saray yaptırır.Sarayda her türlü melanet var. Gaye kervanlarla kimse mekkeye, Kabeye gitmesin. Medahlarını yol güzergahlarına gönderir. Gelin Kralımızın sarayını görün kimse git meyince, bir Ordu hazırlar Ordu tam teçhizatla kuşanır. Ebrehe bu Ordu ile Kabeyi yıkmaya gidecek.Önde filler var. Ebrehe bu Ordu ile Müzdelifeye varır. Cadır kurar. Emir verir dağılın bu Mekkedeki Develeri toplayın.
Emir yerine getirilir. İçin de Efendimizin Mekke Reisi olan Dedesi Abdülmuttalibin Develeride var. Abdülmittalip haber alır almaz soluğu Ebrehenin çadırında alır. Ebrehe buyur ne istiyorsun? Abdulmuttalip;Utanmadan bir krak olarak nasıl olurda hırsızlıkla develeri çalarsın. Ebrehe kahkahayla ben dedim belki, kabeyi yıkmama mani olacak,gelmiş develerini istiyor. Abdülmuttalip; Develerin sahibi benim. Kabenin sahibi ise Allah'tır 
der. Ve öylede oldu.
Kuran'ı Kerim de fil süresi bu olayla ilgili mealen "Görmedin mi kabeyi yıkmaya gelen, Fil sahiplerine Rabbin nasıl yaptı? Onların oyunlarını boşuna çıkarmadı mi? Onlar üzerine sürelerle Kuş gönderdi. Onlara katı taşları atıyorlardı. Derken onları yenilmiş
Ekin gibi yaptı."
Kabeyi yıkmaya gelen Ebrehe Ordusu yerle bir oldu. Kuvvet Kudret sahibi Allah'ın gücü
her şeye yeter.
Hacda Arafat, Müzdelife sonrası Bayramın birinci günü, 7 taş ile şeytan taşlanır. ikici Gün
21 taş, üçüncü Gün 21 taşla yine Şeytan taşlanır.
Şafiiler 4.Günde Şeytanı taşlarlar. Böylece şeytan taşlama biter. Hacda Şeytanı taşlamak vaciptir. Şeytan taşlama semboliktir. Asıl gaye; tüm şeytanı düşüncelerin semtine uğramamak üzere Allaha söz vermektir. Ahdı bozmamaktır. Hem şeytanı taşla Allah'a söz ver. Hem şeytanı geç böyle ibadet anlayışı sakattır.
İnsi şeytanilar O,kadar çoğalmış ki,Asıl şeytana rahmet okutuyorlar. Rabbim insanlığı insi, cinni şeytanlardan korusun.
Mescidi Haremde Safa merve var. Hac ve Umrede safadan merveye 4 gidiş yani Say, Merveden safaya 3 geliş var. toplam 7 bunlar Hz.Hacer Anamız ismail kucağında iken, yaptığı, bizede Sünnet olandır.
Say bittikten sonra Hanefiler de Erkeklerin saçını kesmeleri vaciptir. Şafiilerde az kesmek caizdir. Bayanlar örgülerinin uc kısmından saçını azıcık kesmeleri
kafidir.
Mevlam; Kutsal beldeler hürmetine ibadetlerimizi kabul buyursun.Duaların menbaında niyazımız.Tüm ibadetler bizi kötülüklerd en alıkoysun.Siratı mustakimden ayırmasın.
Yer yüzüne Hz.Ömer'in Adaleti, Hz.Ebubekirin Mertliği, Hz.Osman'ın Haya, Ahlakı, Hz.Ali'nin ilmi hakim olsun.
Tüm Dünyada sulhu selamet olsun.Şeytanlar uzaktan çatlasın.....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.