banner2
Savm Oruç, Mekteb Okul demek tir.Savm Oruç demektir ki, Savm okulunda Kuranla, Sünnetle, Fıkıh ile gereği gibi, insanları mıknatıs gibi çeken, iman dolum tesisleri Allah'ın evleri Camilerde günde beş vakit Namazlarda Vahiy kültü
rü anlatılırsa, Oruçlu Namazlı, teracivihli, Mukabele dinleyici günahlar dan arınmaz mı? Gaddar nefisler yumuşamaz mı? Şeytanlar sadece bir Ay değil, hayat boyu zincir lere vurulmaz mı?Azgın şehvetler gemlenmez mı? insanı gaflete dü şüren dünyalıklar terk edilmezmi?
İbadetler, taatler Mevsimlik olduğu için insan, Dünya tuzaklarından kurtulamıyor.
Savm mektebinden eğitim alan; yalan söylemez, kimseye iftira atmaz, Malının zekatını sadaka Ramazan paketi ile değil, fakire nakit olarak verir.kimseyi kandırmaz ırkçılık yapmaz, zalimleri, katilleri, piyonlarını sevmez. Mazlumdan yana olur. Kibirli olmaz, kibirlileri sevmez. İsraf etmez, israf edenlerin semtine uğramaz, Dini kullanan basamak yapanlara lanet okur. Müslüman! Din kardeşini zalim, katil,soykırımcıların eline bırakmaz. Devlet gücü elinde iken tüm imka nlarını seferber eder.
Oruç mektebinde eğitim alanlar; Ferasetle münafıkları tanır ve sevmez. Münafık ki, cehennemin en alt katında azap görür, Onun kurtarıcısı da yoktur.
Oruç mektebinden Eğitim alanlar devlet malını çalmaz, Keseye, kasaya haram indirmez. Kul hakkını yemekten korkar. Oruç mektebinde eğitim alanlar. Adaletsiz olmaz. Adaletsiz paylaşımcı olamaz. Allah'tan korkarak hesap vermeyi, doğru, medeni eleştirilerden gocunmaz. "İyiki yanlışlarımı söyleyenler var" erdemliğini gösterir Devlet gücüne tenezzül bile etmez.
Demek savm okulu bize Allahtan korkmayı, kuldan utanmayı öğütler.Takva sahibi olmayı, merhamet Libasını giymeyi öğretir.
Bir ayet iki hadis meali ile meram hasıl olacaktır.
ilahi kelamda mevlamız "Ey iman edenler! Oruç sizden ön cekilere Oruç Farz kılındığı gibi sizede Oruç farz kılındı.Umulur ki, günah ve fenalıklardan korunursunuz." Buyurur. (Bakara S.Ayet 183)
Demek ibadetler yapılırken kötü lükleri terk etme vardır.Efendimizde: "Nice Oruç tutan var ki, tuttukları Oruç karşılığında elde ettikleri şey, aç kalmış olmaktan ibarettir. Gecelerini Namazla geçiren nice kimseler varki, karşılığında elde ettikleri şey, sadece uykusuz kalmaktır." (İbni mace.) Devamla "yalan sözü ve sözle iş yapmayı bırak mayan kişinin yiyip içmesini terk etmesine Cenabı Hak değer vermez. O,nun buna ihtiyacı yoktur." Buhârî Buyurmuştur. Demek Oruç Eğitimi; kalpteki Doğru yolun sapık kolların hepsini kesmelidir.
yazımın hitamında Savm mektebi; mübarek Ramazan ayında, paylaşmayıda öğretmelidir. Kadirşinas zenginlerimiz bu ayda mert olmalı, Fakirleri gözetmelidir.
Ülkemizde bir ekonomik buhran var. Zamlar var fakirin geliri gideri karşılamıyor. Elektrik,S su, doğalgaz, telefonlar, İnternet faturaları çok yüksek geliyor. Akaryakıta zam geldimi iğneden ipliğe her şey zamlıdır.
Emekliyi fitre, zekata muhtaç edenler utansın. Ev kirası, kredi kartı boru, bankaların kredi taksit borcu fakirin canını yakıyor.
Egitim, ulaşım masrafıda cabası seçim yakın belki bilmediğimiz yerlerden Petrol fışkırır, Altın bulunurda kurtuluruz.
Meddahlar, paralılar, yanlılar her tarafı gül gülistan gösteriyor. Demek Oruç mektebinden pay almamış.
Bir ülke beton binalar dikmekle yükselmez. Üretim ve istihdamla olur diyoruz. Et ot ithal ediyorsak vay halimize...
Rabbim Savm Ayı mektebinde Hakkı Hak bilip Hakka tapan, batılı batıl bilip batıldan ictinab eden Kullardan eylesin.Yunusvari "Ne varlığa sevinirim. Ne yokluğa üzülürüm Aşkın ile övünürüm bana seni gerek seni, Cennet Cennet dedikleri bir kaç
köşkle bir kaç Huri, isteyene ver onları bana seni gerek seni. O, razı olduktan sonra gerisi kalu kildir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.