banner2
Öne Çıkanlar Urfa ak parti ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim Ayak Sağlığı Yeşilova

Urfa'da Ekmeğe yeniden zam geliyor!..

Şanlıurfa'da son dönemlerde hızla artan un fiyatları kısa bir süre önce ekmeği yapılan zam da esnafı zor durumda bırakınca yeni zam gündeme geldi.
Yaklaşık 25 gün önce somun ekmek 1 lira 75 kuruş pide ekmeğinde ise gram düşüşüne giden Şanlıurfa fırıncılar odası bu süre zarfında un fiyatların aşırı yükselmesi yeni zammı gündeme getirdi.

UN TORBA FİYATLARI 25 GÜNDE 15 TL ARTTI
Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Şanlıurfa fırıncılar odası başkanı Mehmet Emin karaatlı, un fiyatlarının aşırı artışından şikayetçi. Kısa bir süre önce fiyat düzenlemesine gittiklerini belirten karaatlı, bu süre zarfında un fiyatlarına zam üstüne zam geldiğini belirtti. Unun torba başına fiyatları 15 lira zamlandığını dile getirDİ.

EKMEK 2 LİRA OLACAK ŞEKİLDE KARAR ALINDI
Başkan Karaatlı, Artan yüksek maliyet nedeni ile fırıncıları zor durumda kaldığından dolayı fırıncılar odası olarak yeni zam kararı aldıklarını belirtti.
Önümüzdeki ayın başı itibari ile ekmek fiyatının 2 lira çıkartılacağı söyleyen oda başkanı Mehmet Emin Karaatlı, "kimse fırıncıları suçlanmasın. Artan un fiyatları ve diğer girdi maliyetleri esnafımızı zor durumda bırakıyor. Bu fiyatların önü alınmazsa bu zamlarda bizi kurtarmayacak. yetkililerden artan un fiyatlarına önlem almalarını bekliyoruz. Bizim için ekmek zammı en son yapacağımız iştir. Ama şunu da göz ardı edemeyiz. esnafımız yüksek maliyetler nedeniyle çok zor durumda kalıyor. İşçilik, vergi ve SGK maliyetler hızla artmasının yanında temel ham madde olan un fiyatlarının da aşırı yükselmesi zamı kaçınılmaz kılıyor." dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kaçmaz 2 yıl önce

Türkiye'nin en kalitesiz, sağlıksız ve kötü koşullarda üretilen ekmeğini üreten fırıncılar, bir de zam istiyor yazıklar olsun. siz önce ekmek kalitesini ve sağlıklı koşullarda üretim yapan tesisler kurun .yazıklar olsun bu belediyelere ki, halka bu kötü ekmeği layık görüyorlar