banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Kent Konseyi Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

Her dönemde seçimler sancılı bir şekilde geçen ve kıyasıya başkanlık yarışının yapıldığı Şanlıurfa Kent Konseyi için adaylar ortaya çıkmaya başladı.
Bugün mimar Bahattin Çelik, delege listesi usule uygun düzenlenmediğini iddia ederek seçimlerin iptali stemiyle Şanlıurfa idare mahkemesine başvurmasıyla yeninden gündeme gelen Kent Konseyi seçimleri için Daha önce Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi olarak iki dönem çalışan Eğitimci Yazar Mehmet Akbaş adaylığını açıkladı.

Seçimlere kısa bir süre kala tartışmaların devam ettiği Kent konseyi başkanlığı için başka adayların da isimlerinin geçtiği belirtiliyor.


Muhammed Yusuf ( Mehmet ) AKBAŞ Kimdir?
1975 Urfa doğumlu olan Akbaş Şanlıurfa Teknik Lisesinden 1993 yılında derece ile mezun olmuştur. 1997 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Öğretmenliğini ve 2009 yılında Anadolu Üniversitesi İktisadi idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimini bitirip Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetiminde Yüksek Lisans yapmıştır. Şanlıurfa’da değişik sivil toplumlarında görev aldı. Eğitimciler Birliği Sendikası, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şube kurucularından, Türkiye Yazarlar Birliği Urfa Şubesi gibi topluma ve kamuya yararlı dernek ve vakıflarda çalıştı. Şanlıurfa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi olarak iki dönem çalıştı. Sivil toplum konusunda birçok çalışmaya imza attı.  Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde, Türkiye’nin değişik yerlerinde Elektrik–Elektronik Öğretmenliği ve yöneticilik yaptı.  Halen A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışmaktadır. Yazıları Yeni Asya gazetesinde çıkmaya devam etmektedir. Türkiye Yazarlar Birliği Urfa şube yönetim kurulu üyesi olup, Evli dört çocuk babasıdır.  Yayımlanmış Eserleri 1-“Mükemmellik Bir Yolculuktur Son Durak Değildir” Denemeler Elif Matbaası 2010 2- “Ombudsmanlık Nedir?” Heybe Yayınları Temmuz 2012 3- “Müsbet Hareket “   Nisan 2017 4- “Zenbilname” Eylül 2019 Mola Yayınevi İstanbul 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Keldan Aşireti Lideri 5 yıl önce

Mr. Zotto da aday olmalı