banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

İhsan Şenocak Urfa’da Konuştu: Selahaddinler Kudüs’e Tekrar Gireceklerdir


Şanlıurfa’da Davet ve Kardeşlik Vakfı ve Ruha Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim ve Kültür Derneği (Ruha-Der) tarafından düzenlenen "Kudüs Selahaddinleri'' konferansına konuşmacı olarak katılan Dr. İhsan Şenocak, “camileri doldurursak Selahaddinler Kudüs’e ve Mescidi Aksaya tekrar gireceklerdir” dedi.

Milli eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen "Kudüs Selahaddinleri'' Konferansı" Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi.
Hafız ve Kura Murat Çiçek’in Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan program Dr. İhsan Şenocak Hocanın "Kudüs" ile alakalı adlı konuya değinerek dikkatleri bu konulara çekti:
Dr. İhsan Şenocak hoca konuşmalarında; “Kafirlerin ve İsrail’in soyu kurumuş olup, eğer ümmet olabilirsek, hanım kardeşlerim tesettüre riayet ederlerse ve camileri doldurursak Selahaddinler Kudüs’e ve Mescidi Aksaya tekrar gireceklerdir. Selahaddin’in ordusu herhangi bir milletin değil, ümmetin ordusuydu. Eğer siz Allah’ın dinine yardım ederseniz Allah da size yardım eder. Nitekim sahabeye baktığımızda düzenli bir ordu olmadıkları halde Allah’ın yardımıyla savaşta Bizans’a meydan okuyarak fetihler gerçekleştirdiler” dedi.
 Konuşmasında ümmet olmanın önemine vurgu yaparak, Arap- İslam sentezi veya Türk - İslam sentezi  gibi düşüncelerin   ümmeti yansıtmadığını vurgulayarak Sahabelerden Bilal’i Habeşi, Hz. Ebubekir, Cüleybib ve Selmanı Farisiden örnekler vererek üstünlüğün soyda olmadığını, ancak takvada olduğunu vurguladı. 
Ayrıca faizin kötülüğüne dikkat çekerek, faizin Allah’a savaş açmak olduğunu ve bu nedenle Allah’ın yardımının gelmediğini vurguladı.
Ayrıca İslam’a davet etmenin farziyetini, iyiliği emredip, kötülükten sakındırmanın tüm Müslümanların görevi olduğunu vurgulayan Şenocak; “Bu nedenle Allah’ın yardımına mazhar olabilmek için kahvede, çarşıda, pazarda kısacası her yere islam davetini götürmemiz gerektiğini ve gelebilecek tepkilere sabretmemiz gerektiğini vurguladı. Özellikle hanım kardeşlerimizin tesettüre titizlikle riayet etmelerini ve insanlara bıkmadan anlatmalarını söyledi. Özetle Kudüs'ün ve Ümmetin özgürlüğüne kavuşabilmesi için Allah'ın yardımını hakketmek gerekir. Allah'ın Ordusu olmak, evimize tesettürü, peygamber ahlakını, namazımızı tesis etmemiz gerekir” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.