banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Bu Yıl İlk Yaşandı! Urfa’da 19 Mayıs Kutlamaları

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısla Şehitlik Anıtındaki tören sonrasında yapılan açıklamada, bu yıl COVİD-19 salgını nedeniyle kutlamaların Milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde interaktif olarak kutlanacağı ve Türkiye genelinde bu akşam 19.19 da tüm stad ve salonlar ile Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile tüm halkımız tarafından evlerinden, balkonlardan İstiklal Marşımızın okunacağı bildirildi. 

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil ALP tarafından yapılan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” kutlama mesajında;

Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki önemli ve dönüm noktalarından biri olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ülkenin bağımsızlığına inanan dava arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan başlattığı Kurtuluş Mücadelemizin 101. Yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı COVİD-19 salgını nedeni ile burukta olsa, gururla kutluyoruz. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin ekonomik, siyasal, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda dünyada söz sahibi olması için milli ve manevi bir ruha yani 1919 Ruhuna sahip olması gerekmektedir. Buradan genç kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Bizler Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmed Han’ın, Çanakkale’nin nesliyiz… Bizler Anadolu’yuz… Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkezi ile bizler bir bütünüz… Binlerce şehit vererek, sıkıntılı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını, Milli birlik ve beraberlik ruhunu fazlasıyla taşıdığımız bu günlerde COVİD-19 salgını nedeniyle istemeyerek te olsa meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamlarda kutluyoruz. Yan yana gelemesek de gönüllerimizin bir arada olduğunu biliyor, bununla birlikte bu meşaleyi yüreklerimizde daha fazla hissediyoruz. 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutladığımız Gençlik Haftamız için Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak siz sevgili gençlerimize dijital ortamda yapılacak bir dizi etkinlikler hazırladık. Sizlerle bir araya gelememenin burukluğunu yaşarken, güzel günlerin yakın olduğunu bilmek bizlere mutluluk veriyor. Çalışmalarımızla ilgili detaylı bilgi almak ve dijital etkinliklere dâhil olmak için sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz. 

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu cennet vatan uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bütün Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.