banner2
Öne Çıkanlar teog news futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig doğayla uyumlu

Vali Ayhan Müjdeyi Verdi! Hastaneye Dönüşüm Başladı

Vali Salih Ayhan, beraberinde Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm ile birlikte kısa süre içerisinde hastane olarak hizmet vermeye başlayacak olan binada incelemelerde bulundu.


Haliliye Belediyesine ait 9 katlı bina, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın direktifleriyle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Acil Poliklinik olarak hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığına devredilmişti. Devteyşti Mahallesi’ndeki 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip binanın, hastaneye dönüştürülmesine ilişkin projelendirme çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların hızla devam ettiği ve iç tefrişatı Haliliye Belediyesi tarafından yapılan hastane binasını, Vali Salih Ayhan, Başkan Mehmet Canpolat ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm birlikte inceledi.


Bakanlığa devredilen bina ile hem mahallenin hem de bölgenin sağlık noktasında yaşadığı sorunların çözüme kavuşacağını belirten Başkan Mehmet Canpolat, şu ifadeleri kullandı:


“ Şanlıurfa Valimiz Sayın Salih Ayhan, İl Sağlık Müdürümüz ile birlikte Devteyşti Mahallemizdeki daha önce bu mahallenin ihtiyacı olan, birinci önceliği olan ve bizim yapmış olduğumuz binayı Sağlık Bakanlığına devretmiştik. Bu hastanenin şu anda iç teşrifatı başladı, müteahhit arkadaşımız çalışmaya başladı. İnşallah 100 gün sonrasında teslim etmiş olacak. Sayın Valimiz de buraya geldi, denetledi. Burada hummalı bir çalışma devam ediyor. Aynı zamanda yine söz vermiştik, değerli Valimizin talimatları doğrultusunda ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün çalışmaları ile binamızın alt kısmında bir poliklinik hizmetini bir an önce devreye alabilme adına. Mahallenin ulaşımla ilgili yaşamış olduğu sıkıntılar nedeniyle çocuklarının tedavi edilmesi ve kontrolü nedeniyle inşallah en kısa sürede burada poliklinik devreye girmiş olacak. Bizler Haliliye Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetinde oluyoruz. Valiliğimize hem desteğinden hem de katkısından ve ilgisinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hastane binamız en kısa sürede bu bina hizmete açılmış olacaktır.”

Haliliye Belediyesi tarafından hem Çocuk Polikliniği hem de Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olarak Bakanlığa devredilen bina ile bölgenin sağlık anlamında nefes alacağını kaydeden Vali Salih Ayhan ise, “Urfa olarak sağlık hizmetlerinde vatandaşlarımıza çok daha insani şartlarda sağlık hizmeti verebilmek için iyi çalışmalar yapılmakta. Özellikle mevcut kapasitemizi iyi kullanmak, ilave yeni yatırımlarla da çağımızın ihtiyacına uygun bir şekilde iyi bir hizmet vermenin gayretini gösteriyor. Şehir hastanemizde hummalı çalışmalar devam ediyor. Bunula birlikte mahallelerimde sağlığa erişilebilir hizmetler yapılmakta. Bu bölgede daha önce Haliliye Belediyemiz tarafından farklı bir hizmet anlayışına büründürülmüş olan bina, yapılan münazaralar ve değerlendirmelerle sağlık hizmeti verilmesi uygun olacağı değerlendirilerek Sağlık Bakanlığımıza devredildi. Sağ olsun kendilerine teşekkür ediyoruz, aynı zamanda iç teşrifatını tadilatını da gerçekleştirmektedir. Şu anda doktorlarımız dahi hazır burada. 7/24 çocuk poliklinik hizmeti verilecek. Bu çok önemli, çok değerli. Çünkü çok beklenilen bir hizmet. Bunun bir an önce, hatta bir ay içerisinde 1 Kasım'da hizmete girmesi için gayret göstereceğiz. Buna ilaveten diğer katlar da 55 yataklı Ağız Diş Hastanesi olarak Şubat ayından itibaren hizmete girmiş olacak. Ben emeği geçenlere, Haliliye Belediyemize teşekkür ediyorum. İl Sağlık Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Bir ay sonra çocuklarımız da buradan inşallah şifa bulacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.