banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Uzmanlardan KOAH için bahar ayları uyarısı

Bahar aylarının gelmesiyle tetikleyen KOAH ve astım hastalığı için uyarılarda bulunan uzmanlar, hastaların dikkatli olmaları uyarısında bulunuyorlar. Şanlıurfa Özel ŞANMED hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Ayşegül Öney, Kurnaz KOAH ve astım hastaları bağışıklık sistemlerini mikroplara karşı dirençli hale getirebileceğini belirtti.
KOAH VE ASTIM HASTALARI BAHAR AYLARINA DİKKAT! 
Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Ayşegül Öney Kurnaz KOAH ve astım hastalığıyla mücadele edenleri bahar aylarında dikkatli olmaları konusunda uyardı.
KOAH ve Astım hastalarının sayısı giderek artıyor. Uzmanlar özellikle bahar aylarında artış gösteren bu hastalıklar için uyarılarda bulundu. 
Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Ayşegül Öney Kurnaz, KOAH ve astım hastalarına bu aylarda Hastalığın daha fazla ilerlememesi için sigara ve diğer riskli faktörlerin bırakılması, ilaçların düzenli olarak içilmesi ve bir hekime görünmeleri önerisinde bulundu.
KOAH ve astım hastalarının, bahar aylarındaki bu grip, farenjit, nezle gibi hastalıklara sebep olan mikroplardan diğer hastalara göre daha zor kurtulabildiklerini dile getiren Kurnaz, bu tür hastaların bağışıklıklarını doktorun önerdiği aşılarla da arttırabileceklerini vurguladı. Kurnaz, KOAH hastalığı hakkında yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti:
“Hekimlerin önereceği aşılarla KOAH ve astım hastaları bağışıklık sistemlerini mikroplara karşı dirençli hale getirebilirler. Eylül ya da şubat aylarında yaptırılan grip aşıları, hastaların savunma sistemlerini 4 hafta içinde kuvvetlendirir.
Halk arasında zatürre olarak bilinen tıptaki adıyla prönomi olarak bilinen KOAH, basit grip, nezle, ve farenjit mikroplarının akciğerlere kadar inmesiyle oluşur. Virüs dışında, bakteri olarak bilinen mikroplar da boğaz, hava yolu ve akciğer iltihabı yapabilir. Bakterilerin neden olduğu hastalıklarda da hekimlerin önerdiği antibiyotikleri kullanmak gerekir. Hastalık, bademciklerdeyken bakteri mi, virüs mi ayrımı günümüzde polikliniklerde yapılan özel bir testle artık 1-2 dakikada öğrenebiliyor. KOAH ve astım hastalarının, göğüs hastalıkları uzman hekimlerinin önereceği zatürre aşısıyla, zatürreyle karşı bağışıklık sistemlerini uyarıp kuvvetlendirmeleri gerekmektedir. Dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.