banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber Urfa Haber Urfa Haberleri

Urfa'da “Menengiom ameliyatı”  Başarıyla yapıldı

   Kafada şişlik nedeniyle Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi polikliniğine başvuran 68 yaşındaki Fatma HAMADİ adlı kadın hasta yapılan muayene ve tetkikler neticesinde daha önce Suriye’de 2 kere beyin tümörü nedeniyle ameliyat edildiği ve tümörün tekrar büyüdüğü tespit edilmiş olup hastanın ameliyatı için gerekli işlemler başlatılmıştır.
 Op. Dr. Elif AKPINAR ve Op. Dr. Kadir OKTAY’ın birlikte gerçekleştirdiği yaklaşık 3 saat süren başarılı bir operasyon ile hastaya kafa kemiğinin zarından yeni bir beyin zarı ve eksik olan kafa kemiğinin yerine yapay kafa kemiği kullanarak yeni bir kafatası oluşturulup tümörün tamamına yakın kısmı çıkarılıp sağlığına kavuşturuldu. Uygulanan cerrahi işlem hastanemizde ikinci kez yapılmaktadır.
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi - Başhekim Doç.Dr. Mehmet GÜLÜM; Hastanemiz gelişiyor ve her geçen gün daha fazla modernleşiyor. Alanlarında uzman hekim kadromuz ile bölge halkına daha iyi sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Büyük sağlık tesislerinde uygulanabilen her türlü zorlu cerrahi işlemler ilimizin en büyük ve en kapsamlı devlet hastanesi konumunda olan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.
Vatandaşlarımızın civar iller ve büyük şehirlere gitmeden sağlıklarına kavuşmaları birinci hedefimizdir. Hekim arkadaşlarımı da böylesine zor bir ameliyatı başarı ile gerçekleştirmelerinden dolayı tebrik ediyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.