banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri PTT 1. Lig Whatsapp nedir? Malatya Halkevi Galatasaray

Urfa'da 2024 yılı Sağlık Çalışma Grubu Operasyon Planı Masaya Yatırıldı

2024 Türkiye Acil Müdahale Planının değerlendirilmesi yapılarak, deprem, sel, heyelan, çığ, yangın, endüstriyel kazalar ve toplu nüfus hareketleri gibi afet ve acil durumlarda görev alacak çalışma grupları, koordinasyon birimlerinin rolleri, görev ve sorumlulukları uzmanlık alanlarına uygun bir biçimde tanımlandı. Toplantıda, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensipleri de değerlendirildi

Açılış konuşmasında Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Abdullah Solmaz;

2024 Yılı Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Operasyon Planı hazırlık ve Güncelleme toplantısına hoş geldiniz.

Bu toplantımızın amacı 2024 yılı bir afet durumu olması durumunda Şanlıurfa ili olarak Sağlık adına neler yapılabilir? Öncelikle yerel ve Ulusal düzeyde meydana gelebilecek afetlere hazırlıklı olabilmek için, ana çözüm ortaklarımız ve destek çözüm ortaklarımız ile afet anında hızlı bir şekilde koordinasyonu sağlayabilmek amacı ile Afet öncesi bir araya gelip, planda yer alan sağlık çalışma gurubunun sizlerden beklentisi ve sizin bizlerden beklentileriniz hakkında bilgi alışverişinde bulunmaktır.

Kapsam olarak; Yerel Düzey Sağlık Çalışma Gurubu Operasyon Planı İlimizde bulunan Destek ve Ana çözüm ortaklarımızı kapsamaktadır. Afet öncesinde, Afet anında ve sonraki iyileştirme sürecinde yapılması gereken müdahalelerin tamamını kapsayacak olan bu plan, Afete müdahale aşamasında hayati önem arz etmektedir. Her an Afet olacakmış gibi Afetlere hazırlıklı olmamız meydana gelebilecek afetlere hızlı, etkin ve profesyonelce müdahale etmemiz gerekmektedir.

Verimli geçeceğini düşündüğüm bir toplantı hepinize hayırlı olsun Allah Ülkemizi ve tüm Dünyayı her türlü afetlerden korusun herkese Afetsiz günler diliyorum ’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.