banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI şehmuz özer ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı

Şanlıurfa'daki Grip salgınına dikkat

Halk Sağlık Müdürlüğü Vekili Uzman Dr. Deniz Utku, özellikle kış aylarında tüm dünyada sıklıkla görülen grip salgınına dikkat çekti. Girp salgınının kış aylarında daha çok görüldüğünü belirten Utku, salgının yayılmasının önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Kış aylarından giderek artan grip salgınına değinen Altun, “Grip salgını tüm dünyada her yıl tekrarlayan bir durum, çünkü mevsimsellik arz eder. Sıkıntı, bu grip virüslerinde gerekli tedbirlerin zamanında alınmamasıdır. Ne gibi mesela, aşılamayı önerebiliyoruz, kasım ayına kadar yapılan grip aşıları her yıl yenilenerek tekrara piyasaya sürülmektedir. Sağlık Bakanlığınca kullanılması önerilmektedir.” şeklinde konuştu.

Benzer durumlarda geçmiş yıllarda alınan tedbirlerin devam etiğini belirten Altun, “Şu anda bu tedbirler devam etmekte. Hava limanlarında, sınır geçişlerinde kontroller devam etmekte. Grip salgını henüz ülkemizde yok ama mevsimsel olarak bu hastalık zaten her zaman artış göstermekte. Böyle bir şey söz konusu olduğunda tedbirleri Sağlık Bakanlığı gerektiği zamanda, gerektiği şekilde medyaya ve halka duyurur.” şeklinde konuştu.

Hastalığa karşı tedbirlere değinen Altun, “Mevsimsel grip salgınlarında yapılabilecek şey aksırırken elinizin tersiyle ağzınızı kapatmak, bulaştıysa bile başkasını buluşmasını önlemek, mevsimine uygun beslenme önerileri, meyveden sebzeden zengin beslenmek çok önemli. Bunu dışında olağan bir durum olduğunda da, gerekli tedbirler için kendileri aşamıyorlarsa aile hekimlerimize, hastanelerimize başvurabilirler.” dedi. (Abulhakim Bulut-Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.