banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

ARTIK ŞANLIURFADA YETİŞİYOR

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sağlık bakım hizmetleri müdürlüğü ve eğitim biriminin organizatörlüğünde düzenlenen "Yoğun Bakım Hemşireliği Kursu" kapsamında, cerrahi yoğun bakım, dahiliye yoğun bakım, koroner yoğun bakım, nöroloji yoğun bakım, yanık yoğun bakım ve ameliyathane hizmetlerinin olduğu tüm birimlerde pratik eğitim verildi. Aynı zamanda kursa katılan tüm personellere pratik eğitimle birlikte, alanında uzman eğitimciler tarafından teorik eğitimler verildi. Eğitime 2 Siverek, Şırnak, 2 Balıkesir Edremit - ,Diyarbakır Bismil Mardin savur ve 5 Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere 12 hemşire katıldı.

Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim ve Bakanlık makamının 01.07.2014 tarih ve 13718 sayılı yazısı ile yürürlüğe giren Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı standartları gereği birliğimize bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi” almaya hak kazanmıştır.
Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Amacı
koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle bireyin fiziksel psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan ,hasta ve aileleri ile teropötik iletişim kuran,sağlık bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere,yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen,acil,kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip sorun çözme becerisi gelişmiş yoğun bakım hemşireleri yetiştirmektedir.
Bu bağlamda bahse konu eğitim ilgili mevzuatlar doğrultusunda, 16.11.2015 25.12.2015 tarihleri arasında Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilmiş olup, sertifikaları hak kazanan sağlık çalışanlarına, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uzm. Dr. Veli Fahri PEHLİVAN,İdari Mali İşler müdürü Zeyni Aktaş ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hayriye ÖDEN tarafından sertifikaları yapılan törenle teslim edildi.
Verilen kokteyl ile tören sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.