banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Okullarda diş taraması ve eğitimi‏


Gezici diş tarama aracıyla öğrencilerin ağızlarındaki çürükler tespit edilmeye çalışıldı ve çürüğü olan öğrencilere Alo 182'den nasıl randevu almaları gerektiği anlatıldı.
Dezavantajlı kesimlere yönelik sosyal bir çalışma yönünün de olduğu etkinliğe, öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi... Diş hastanesinden B. Hekim Yard. Dt. Gülseren G. Doğan, Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Dt. Eda Ergen Bozkurt, Dt. Zeynep Yetkin, Dt. Mehmet Çalağan ve Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel SekreterliğindenDt. M. Hamza Halıcı etkinliği gerçekleştirdi. Ekip, okulda hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI ETKİNLİĞİ

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 6 diş hekimi Eyyübiye İlçesindeki TEGV binasında 1200 ilkokul öğrencisine diş taraması yaparak diş fırçalamayı anlattı ve fırça-macun hediye etti. Etkinlik, M. Akif Ersoy, Dr. Cavit Özyeğin ve Şair Abdi İlköğretim okullarının 3. Sınıfında okuyan yaklaşık 1200 öğrencinin Eyyübiye belediyesi tarafından TEGV binasına taşımasıyla başladı. Çocuklar hem eğlendi hem de doğru diş fırçalamayı öğrendiler.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.