banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Haberleri Taş Tepeler Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum

Kürt sanatçı Çiyager'e saldırı: ağır yaralandı

 

Yaptığı Kürtçe albüm çalışmalarıyla tanınan ses sanatçısı Çiyager, bu sabah evinden çıktığı sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğrayarak ağır yaralandı.

Geçtiğimiz günlerde PKK/HDP/KJA hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Kürt sanatçı Çiyager (Mehmet Karakuş) uğradığı sopalı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Aldığı sopa darbelerinden dolayı ağır yaralanan Çiyager, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesine oradan da Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Baş, ayak, el ve vücudunun birçok yerinde kırıklar olan Çiyager, ameliyata alındı.

Bugün sabah 08.00 sıralarında evinden çıktığı esnada kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğrayan Çiyager, son süreçte Türkiye Kürdistan’ında yaşanan kaos ve buna bağlı olarak yıllarca beraber çalıştığını söylediği HDP/DBP ve paralelindeki yapılarla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulunmuştu.

Daha önce İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Çiyager, hem kendi yaşadıklarını hem tanık olduğu gerçekleri anlatarak, bu gerçekleri görmek istemeyenlerin çok şey kaybedecekleri uyarısında bulunmuştu.

(M. Sıddık Bilge, Yunus Sırat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.