banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

HARRAN ÜNİVERSİTESİNDE KARACİGER NAKLİ YAPILDI


Üniversite 2012 yılında karaciğer nakil merkezi kurulmasına müracaat etmiş, uzmanlar tarafından yapılan denetimler sonucunda 02.04.2014 tarihinde ORGAN NAKLİ MERKEZİ Ruhsatı almıştı.
İlkini 2014 Eylül ayında gerçekleştirdikleri Karaciğer nakline Genel Cerrah ABD Öğretim üyeleri bugün bir yenisini eklediler.
Talip EL-Haci isimli (43) hasta yapılan tetkiklerde hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konmuş ve nakil önerilmiştir.
Hastanın (27) Hatice EL-HACİ isimli kız kardeşi,karaciğerinin bir kısmını vermeyi kabul etmiş, alıcı ve verici 16 MART 2015 tarihinde üniversitemiz tıp fakültesi hastanesinde iki ameliyathane kullanılarak, eş zamanlı, Malatya karaciğer nakli Başkanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz Başkanlığında ile uzun süren başarılı bir ameliyatla karaciğer nakli gerçekleşmiştir.
On saat süren ameliyatta akademisyenlerin yani sıra organ nakli koordinatörü Figen Sevinç’le birlikte 15 kişi görev aldı.
Doç. Dr Abdullah Özgönül açıklamalarında;
“Hastanın genel durumu hakkında bilgiler sunarken, Şanlıurfa’nın karaciğer hastalığının yaygın olduğu bir il 150’ye yakın karaciğer nakli olmaya hazır hasta mevcut, ileriki zaman sürecinde bu ameliyatları daha da sık yapılacağını söyledi”
Prof. Dr. SezaiYılmaz ise açıklamalarında” Başta Rektör bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, Harran Üniversitesinin bu alanda birçok üniversitenin önündeolduğunu, gelecekte buranın bir merkez olacağını ifade etti.
Yanı sıra, yapılan ameliyat öncesi Daha önce organ nakli gerçekleşmiş hastalar, Ameliyat ekibini ziyarete ederek hatıra fotoğrafları çektirdiler. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.