banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Kaan Kairinen Asger Sorensen

Çocuk kardiyolojide önemli adım


M.kaya (3) A.Karataş (5) yaşlarındaki iki ayrı hasta. Morarma. nefes darlığı, yorgunluk hissi, nabız yüksekliği şikayeti ile yaptıkları başvuruda doğuştan kalp damarları arızalı oldukları tespit edilmiş olup, şanlıurfada ilk kez gerçekleştirilen Transkateter PDA kapatılması yapılmıştır.
Başarılı geçen bu tedavi şekli ile hastalar sağlıklarına kavuşarak ertesi gün taburcu edildi.
Yapılan çalışmayı gerekleştiren Harran üniversitesi çocuk kardiyoloji ana bilim dalı başkanı Yrd. Doç.Dr Bülent koca  yaptığı açıklamada. hastaların geliş sebep ve şikayetlerini anlatarak,hastalığın doğuştan halk  arasında kalp delikliği olarak bilinen hastalık olduğunu ifade ederek,şanlıurfada ilk kez gerçekleştirilen Transkateter PDA kapatılması uygulandığını söyledi,dr koca açıklamalarında yapılan operasyonda damar açıklığı cihazı kullandıklarını ve çok ta verim aldıklarını ifade etti.dr. koca bunun aksinin açık kalp ameliyatı olacağını ve bunun erken çocuk yaşlarda sıkıntı olacağını,Bu tür şikayetleri olan cocuk hastaların kendilerine baş vurmasını gerektigini  söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.