banner2
Öne Çıkanlar Suriye Urfa Haber Sanlıurfa Atalanta Michy Batshuayi

Bu da Karadenizlinin formulazı!

Yarış öncesi tahta arabalar, araç muayenesi ve bakım onarım istasyonlarından geçirildi. Tunca grup yolundaki bin 700 metrelik etapta, katılımcılar altışarlı gruplar halinde yarıştı.

 

Her grupta ilk 2ye giren yarışmacılar çeyrek final, ardından yarı final ve finalde mücadele etti. Bazı yarışmacılar, arabalarının tekerleği veya diğer aksamlarının bozulması nedeniyle yarışmayı yarıda bırakmak zorunda kaldı.Dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalya verildi.

Ödül töreninde, dördüncü olan Sinan Aptioğluna madalyasını, temsili olarak tahta arabaya binen 90 yaşındaki Hasan Büyüksofuoğlu verdi. Büyüksofuoğlu, törende Çanakkale adlı şiiri okudu.

Tunca Belediye Başkanı Ahmet Topal, yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, geçmişi canlandırmak için Formulaz adını verdikleri Tahta Araba Şenliğini düzenlediklerini belirtti.

Bu yıl ikincisini düzenledikleri şenliğe katılımın oldukça iyi olduğunu, belediye olarak şenliğin gelenekselleştirilmesi için hiçbir çalışmadan kaçmayacaklarını ifade eden Topal, şenlik sayesinde belde, ilçe ve il dışından çok sayıda insanı bir araya getirerek, belde ve bölge halkına birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik mesajı verdiklerini söyledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.