banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu Ukra

O iller'de kuvvetli yağışlara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Diyarbakır, Erzurum ve Bingöl çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege, Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı ve Orta Karadeniz ile Sakarya, Muğla, Antalya, Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyi, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Giresun çevreleri ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülkenin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güneyli yönlerden, kuzeybatı kesimler ile Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevreleri ile Burdur'un doğusu, Isparta'nın güneyinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Kırşehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; bölgenin güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli(40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; zamanla bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile zamanla Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Muş çevrelerinde yerel sis ve pus olayı bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla Diyarbakır çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarask sis ve pus olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13/17

Ankara: Kuvvetli sağanak yağışlı 13/17

İzmir: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15/20

Adana: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19/29

Diyarbakır: Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13/26

Batman: Parçalı ve çok bulutlu 14/27

Van: Parçalı ve çok bulutlu 9/19

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.