banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

170 Bin Nüfuslu Viranşehir'e Alerji Testi Cihazı!

Kamu Hastaneleri Birliğinin kurulmasıyla ilçelerdeki hastaneler kuvvetlendirmeye başlandı. Vatandaşların alerji testi için il merkezine gelmelerine gerek kalmadığını belirten Viranşehir devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Sedat SAYILIR yeni birimlerin açılması, yeni cihazların alınması, hastanelerdeki yenilikler konusunda desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan SULHAN’a teşekkürlerini sundu.

Alerji deri testleri nelerdir.?
Alerjiniz olup olmadığını belirleyen ve deride uygulanan testlerdir. Kısa sürede uygulanır   emniyetlidir ve sonuçları güvenilir olması nedeni ile en fazla tercih edilen alerji tanı yöntemidir.
Hangi durumlarda uygulanır?
Bu test size şikâyet ve belirtileriniz alerjik bir hastalığı düşündürüyor ise uygulanacaktır (astı,  alerjik nezle, alerjik egzama, ürtiker (dabaz  kurdeşen)   arı alerjisi ya da besin alerjisi gibi)

Hazırlık aşamasında neler yapılır?
Alerji deri testlerini etkileyecek ilaçları  bildirilen süreler öncesinde kullanmamalısınız. (bu ilaçların isimleri ve testten ne kadar süre önce kullanılmaması gerektiğini bildiren liste ektedir. Ayrıca listede yer almasa da başka nedenlerle kullandığınız ilaçları (bitkisel ürünler dâhil) varsa   doktorunuza söylemelisiniz.

Testler nasıl uygulanır?
Çizme testi (Prick test): Önkolunuzun iç kısmına 1 damla alerjen damlatılacak ve steril bir lanset ile (metalden yapılmış sivri uçlu bir tıbbi malzeme) derinizde bir çizik oluşturulacaktır. Kullanılacak alerjen sayısı fazla ise uygulama sırt bölgenizde de yapılabilir.

Testlerde hangi alerjenler kullanılır?
“Alerjen” alerjiye neden olan madde demektir. Alerji deri testlerinde çizme ve deri içi testte ev tozu akarları    polenler   küf mantarları   kedi ve köpek alerjenleri   besin alerjenleri kullanılır.
Hangi alerjenlerin kullanılacağı şikâyetlerinize göre doktorunuz tarafından belirlenecektir. Ayrıca  çizme ve deri içi testlerde sonuçlarınızın doğru olarak yorumlanması için bir pozitif kontrol (histamin) ve bir de negatif kontrol (alerjen içermeyen madde) kullanılacaktır.

Test sonuçları nasıl değerlendirilir.?
Çizme ve deri içi testlerinde alerjen uygulanan bölgede 15-20 dakika içinde belli ölçülerde kabarıklık ve kızarıklık oluşması durumunda sonuç pozitif kabul edilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.