banner2

  Öğretene: Muallim, seyda, Hoca Öğretmen denir. Öğreten sağlam tohum ekendir. Öğrenen ise; Tilmiz, Feki,Öğrencidir. Kagıt, Kalem O, kadar kıymetlidir. Rabbimiz Kuran'ı Keri mde kaleme yemin ediyor. Kalem kılıçtan keskindir diye bir kelamı kibar vardır.

Her yıl 24 Kasımda Ülkemizde  Öğretmenler günü kutlanır. Nutuklar atılır. Etkinlikler düzenlenir. Bir harf bana öğretenin kölesi olurum Ögreten Öğretmenlerimizi anmak, saygı duymak insani bir görevdir. Kara tahtaya tebeşirle yazı yazan, yıkık dökük mekanlarda soğuk, sıcak demeden tohum ekmeyi şiar edinen Öğretenlerimizi bir değil, her gün anmalı saygı göstermeliyiz.

Kara tahtadan, tebeşirden, yıkık binadan Teknoloji Asrında son model Okullarımız teknoloji ile donanımlı sınıflarımız, spor, oyun alanlarımız, kütüphanelerimiz vardır. Bunlar çok güzel hatta okulumuzun Adını Battani Ortaokulu koymuşuz buda güzel, ya eğitim! maddeci, ezberci, batı, batıl musluğu ile bir nesilyetişiyor. Çoğu ya deist,Ya ateist, yuva kurmaya bile yanaşmayan idealsız narkozdan uyanması uzun vadeli, Ahlaki değerleri tam yitirmiş, Sporun her çeşidine meftun,Sorumsuz,i çine  kapanık bir nesil tablosu (yazdıklarımın dışında) Olanları seviyorum.

Öğrenen; Sağlam Eğitim almadığı için dindar yetişeceğine, Kindar yetişmiş. Öğretme aynı zamanda Cehaletle mücadeledir. Yeryüzünde insanlık için ne kadar faydalı eser varsa hepsi Öğretenin eseridir. Egitim, Eğitimi Öğretenler ideolojilerden, iktidarların, Bakanların yaz bozlarından bağımsız olmalıdır. Öğretenin sırtı pek, Cebi dolu olmalıdır. Unutmayın! Midesi aç olanların kafasını dolduramazsınız.

Öğretende, Tavuk,100 Gr.lık Yumurtayı yere düşürür ortalığı vaveylaya verir. İnek, bir batman Süt verir, Süt sağıyana ayağını kaldırır. Öğreten ikinci dustura haiz olmalıdır. Öğretenin ögrenenlerine bakıyoruz küpe kulaklı, çoğu ibadetsiz, Hatta cünüplükte yıkanmama aşılı, Sosyal medya hayranı bir öğrenen kitle. Bizim gençlik zamanımızda kıt imkanlarla gençler buz kırar Abdest alır Namaz kılardı. Nereden nereye...

MEB.Lığınca Öğretenler arasında sınıflandırma yapılıyor ki, tam bir facia, Öğretenin değer kaybıdır Öğreten ücretle kadrosuz ders veriyor. Bu hal adaletsizlik, ayrımcılıktır. Meydanlarda bağırıyorlar duyan yok.Ülkemiz işsiz diplomalılarla doludur. Evlenemiyor,gelecekten umutsuzdur. Dünyaca öğrenenlere ne kadar önem veriliyor?

Filistin'de işlenen cinayetler bunu açıkça gösteriyor.İsrail katillerince 5 Bin den fazla öğrenen çocuk katledilmiş, öğenme yerleri, mabetler başlarına yıkılmış. Katledilenlerin Organları çalınıyormuş. (Basından) Dünyada sözde yöneticilerde seyrediyor. En büyük katliam insanı madden ve manen yaşanmaz hale getirmektir. İlk Orta Öğretime giden Öğrenciler Okula gidiş gelişle sadece kitap hamallığı yapıyor.

Her yıl Öğrencilere Okul kitapları bedava veriliyor içerik olarak kitaplar gençlere bir şey vermiyor. kitaplar paralı olsun. İçerik gençleri İfsat değil,Islah etsin.Gençler için eskinin Dershaneleri yerine sözde okuma salonları, kurs salonları her adım başı açılmış, tam bir sömürü hortumu. Ey yöneticiler! Öğretende, Öğrenende büyük bir servettir. kıymayın insana değer veren projeler üretin....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.