banner2
Bu iki belde Peygamberler,Sahabe ler, şehitler, gerçek ulemalar, gerçek Evliyalar, mekan ve makamlarıdır. İslam Dini zuhur ettikten sonra Şirkin, Putçuluğun, Köleliğin, kemirgenliğin, kula kul olmanın beli bu iki mübarek beldede kırılmıştır.
Mekke'nin Fethi ile kabede bulunan 360 cansız putun yerini Tevhid akidesi almıştı. Ne yazık ki, günümüzde İslam beldelerinin çoğunda binlerce canlı putlar edinmiş Cahiliye dönemini andırmaktadır. Cehaletin ilacıda okumaktır. Dinlemektir. yanlışlara medenice karşı çıkmaktır. Bir arkadaşın dediği gibi yönetim, yaşam tarzı kabeyi yıkmaya gelen Ebrehe saltanatını hatırlatmaktadır.Mazlum halklar ise bu acımasız, ceberrut, kafatasçı, Irkçı Yönetimlerce inim inim inlemektedir.
Mekke, Medine deki Haci ve umrecilerin çoğunluğu uyduruk Din anlayışı ile ibadetlerini yapmaya çalışmaktadır. Kur'an'ın indiği Mekke, Medine'de Kuran anlatılmamaktadır. Kabe'de herkes Hacerül Esvedi selamlayarak bismillahi Allahu
Ekber diyor. Kabe, Hacerül Esved ne diyor meçhul. Ümmetin içinde bulunduğu zillet, sindirilmişlik,küfrün görünürde birleşmesi Siyonizme destek vermesi, soykırıma bile gözyumması, Müslümanların dağınıklığı, yönetim anlayışlarının acizliğinden...
Mekke'de, Medine'de aklarında barındırdığı kutsallarda mahzundur. Zilletten, kölelikten, kula kul olmaktan kurtulma çığlıklarını duyuyorum.
İslam beldelerinden Mekke, Medine'ye akın eden avam tabaka samimidir. Sadiktır. Dılhundur. Zülumden, esaretten, kula kul olmaktan kurtulmak için kurtulmayı kabeden, kutsal mekanlardan talep etmek hafif ifade ile Cehalet eseridir. Allah'a kayıtsız şartsız kul olmadan,cihad silahını kuşanmadan, şuurlanmadan kurtulmak beyhudedir.Vahiy ifadesi ile amelimize göre idare ediliyoruz. Mekke, Medine iman dolum tesisleri olsada, yapılan, tavaflar, Umreler Haclar ülkelerimize dönünce Hz. Ebubekirin sadakatını,sahavetini (mertliğini) Hz. Ömer'in RA. Adaletini, cesaretini, Hz.Osman RA.Haya edep, Ahlakını, Hz.Alinin ilmini, Hz. Fatima'nın edep ve hayasını, Halid Bin velidin Cengaverliğinden bizde iz bırakmamışsa O ibadetin ne anlamı var.
Kutsal beldelerde çok sıcaklık var. Geçmiş senelere göre fazla kalabalık yok.sakinlik var. Her kes bildiği şekilde ibadetini yapıyor. Kabe'de olsun semt, mahalle Camilerinde olsun Cuma günleri hutbede Filistin kelimesini ağzına alan, imama rastlamadım. Dinin değil, beşeri sistemlerin emir kulu sözde ulema sindirilmiş, suskunluk kuffara cesaret veriyor.
Adaletin olmadığı yerde her şey mubahtır. Zalimlerin zülmü varsa mazlum unda ahı vardır. Zalim, katil, soykırı mcıların bir hesabı varsa Allah'ın da muhakkak bir hesabı var biz bilemeyiz.O, bir şeye ol dediği zaman hemen oluverir.
Kutsal beldeler de 7 kıtadan insanlar var. Rengi dili, boyu, teni ayrı insanlar.Bu insan topluluğu ile Kabe etrafında dolaşmak mahşeri andırıyor. vatanları ayrı olsada, asıl vatan!İslam'ın hakim oldukları yer ve mekanlardır. Bu kadar mazlumun Duası kabule şayandır. Kim mazlumu öldürüyor zindanlara atıyor,evlerini başların ayıkıyor, tarla, ekinlerini gasp ediyor, ikinci kıblemiz mescidi Aksa da ibadet etmeyi bile engelliyor. Ekmeğini elinden alıyor, bir bardak su ya muhtaç ediyor. hesap vermiyorsa, ya Rab! Mazlumlara bu zulüm lerı yapanlara gün yüzünü gösterme, Kahhar isminle kahreyle veya hidayetin kuşatıcıdır hidayet nasip eyle.ya Rab!
Tez zamanda takdirin tecelli etsinki, Mekke, Medine daha fazla hüzünde kalmasın.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.