banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Zakkum müzik grubu Urfa’ya hakaret etti

Konserin ardından bir açıklama yayımlayan Zakkum, konserin düzenlenmesine meşru tepkilerini gösteren sivil toplum kuruluşlarına ve duyarlı vatandaşlara hakaret etti.

Zakkum açıklamasında kentteki sivil toplum kuruluşlarına ve duyarlı vatandaşlara “din istismarcısı” ve “yobaz” diyerek hakaret etme küstahlığında bulundu.

“Zakkum’da Urfa halkına ağır hakaret”

Zakkum açıklamasında  “Son bir haftanın (akla sığmaz şekilde) gündemi olan Şanlıurfa konserimiz az önce sona erdi. Kirli beyinlerin, din istismarcılarının, Şanlıurfa'ya yakışmayan bu kişilerin yegâne amacının vitrinde kalmak, gündem yaratmak, yobazlığı normalleştirmek olduğunun farkındayız. Hafta boyu sessiz kalmamız bu sebeptendi. Bu zorbalığın, bağnazlığın ve akıldışılığın savunucularının değirmenine su taşımayı asla istemeyiz. Bu kişiler en sağlam cevabı, bu gece Şanlıurfa'da bizi izlemeye gelen 25 bin güzel insandan aldılar. Ne güzeldin bu gece Şanlıurfa. Biz müzik yapmak ve müziğimizi iletmek için varız. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda tam 23 senedir de müziğimizi yapmaya devam ediyoruz. Ve asla akıldan çıkmasın: Aydınlık karanlıktan korkmaz!” dedi.

“AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Kırıkçı’dan Zakkum’a tepki”

Konserin ardından açıklama yaparak Şanlıurfa halkına hakaret eden Zakkum üyelerine tepki gösteren Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, “STK’lar, düşünce ve fikir özgürlüğü kapsamında görüşlerini beyan etme özgürlüğüne sahiptir. Ancak bir müzik gurubunun demokratik tepkisini ortaya koyan STK’lara Yobaz, bağnaz, kirli, istismarcı, akıldışı ve karanlık ifadelerini kullanması kabul edilemez Kınıyor ve özür bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.