banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Viranşehir’de taziye evi ve kuran kursunun temeli atıldı

Hürriyet Mahallesinde bulunan Hüseyin Polat Camii bahçesinde yapılacak olan Taziye evi ve Kuran Kursunun temel atma törenine, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İlçe müftüsü Abdulrakip Arslan, birim ve okul müdürleri çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan duaların ardından inşaatın ilk harcı Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, Hayırsever Hüseyin Polat tarafından atıldı.

Temel atma töreninden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, Kuran Kursu, Taziye Evi ve görevlilerin lojmanı olmak üzere 200 metrekareye tekabül eden bir inşaatın temelini iftar vaktinde duaların kabul edileceği bir saatte attıklarını belirterek, hayırsever Haci Hüseyin Polat’a teşekkür etti.

Cami hayratının da Haci Hüseyin Polat’a ait olduğunu ifade eden Arslan, yapılacak Kuran Kursu ve taziye Evinin de kendisinin eseri olacağını kaydetti. Arslan, Duaların kabul edildiği bir saatte temeli atılan Kuran Kursu ve taziye evinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Cami imamı Mahmut Aydın ise, Kuran Kursu ve taziye evi inşaatında emeği geçenlere teşekkür etti.

 


Yapılan konuşmaların ardından Hüseyin Polat Camisinde 300 kişiye iftar yemeği verildi. İftar yemeğinin ardından Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan tarafından Hayırsever Hüseyin Polat’a katkılarından dolayı plaket verildi. Camide Kuran Kursu gören çocuklarla sohbet eden Kaymakam Kotan, çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Temeli atılan inşaatın alt katı taziye evi, üst katı da Kuran Kursu ve görevli lojmanları olarak kullanılacak. 200 metrekare üzerinde inşa edilen Taziye evi ve Kuran Kursu inşaatının 70 bin TL’ye mal olacağı belirtildi.

 

Haber-Foto:  Mustafa Çapanak

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.