banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa’da Ramazan Pidesinin fiyatı belli oldu



Ramazan Ayı münasebeti ile şehirlerimizde gelenek haline gelen Ramazan Pidesini ilk kez Fırıncılar Odası olarak sadece Ramazan ayı süresince özel bir rayiç’e tabi tutup Ramazan pidesi olarak kabul ettiğimiz ekmek çeşidimizi Somuncu, Unlu Mamulcü, Pideci ayrımı yapmadan tüm fırıncı esnafının çıkarılabileceği söyleyen Karaatlı; “ Ramazan pidesinin rayicini 300 Gr. -1 TL  Olarak belirlemiş ve karar almış durumdayız. Ramazan ayı Arifesiyle başlayıp Bayram Arifesine kadar devam edecek olan Ramazan pidelerini tüm fırıncı esnaflarımız 300 gr- 1 TL’ye satışa sunabilirler.” Dedi.

"HELAL YEMEK İÇİN PİŞİRME ÜCRETİNİ ÖDEYECEĞİZ"
Pişirme parasının ödenmesi için de çağrıda bulunan Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “ 81 ilde sadece Şanlıurfa’da pişirme diye adlandırdığımız tepsi ve patlıcan közlemeyi ücretsiz yapan fırıncı esnafının maruz kaldığı haksız rekabete istinaden yapmış olduğu bu uygulamayı dinine ve inancına bağlı olan Şanlıurfa halkının 50 derece mevsim sıcaklığı ve 250 dereceyi de aşan ocağın sıcaklığı karşısında % 97 si oruçlu olan pişirici kardeşlerimin haklarının üzerlerine geçmemesi için iftar sofrasına indirdikleri, fırında pişen yemekleri gönül rahatlığı ile yiyebilmeleri için  1TL de olsa ücret ödedikten sonra o sofraya konursa o tuttukları orucu gönül rahatlığıyla iftar edeceklerdir. Aksi taktirde yüzde yüz emin olduğum hiçbir pişiricinin bedava pişirmeye evet demediğini bununda kul hakkına girdiğini , eğer helal iftar etmek  istiyorsak  ya fırında pişirmeyeceğiz ya da helal yemek için pişirme ücretini ödeyeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.