banner2
Öne Çıkanlar Siverek Sanlıurfa Haberleri Viranşehir Nihat Çiftçi Suruç

ŞUTSO 24 Yemek için Patenti Başvurusu Yaptı
Binlerce yıllık tarihimizin derinliklerinden ve eşsiz coğrafyamızdan süzülüp gelen kültürel zenginliğimizi ve kültür mirasımızı gelecek kuşaklara aktarmak ve bu zenginliğimizi gelir kaynağına dönüştürebilmek amacıyla gerçekleştirilen tescil işlemleri için ŞUTSO, 24 farklı yemek çeşidinin tescili ile ilgili Türk Patent Enstitüsüne başvuru gerçekleştirdi.

Coğrafi işaret tescili için başvuru yapılan yemeklerin tescil işlemleri ile ilgili “Şanlıurfa Belediyesi Hacıbanlar Evi Mutfak Müzesi”nde gerçekleştirilen çalışmalara Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı E.Sabri Ertekin, Başkan Yardımcısı Ş.Cem Göncü katıldı. ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin burada yaptığı konuşmada tescil işlemleri için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının birlikte koordineli bir şekilde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Başkan Ertekin, konuşmasına şöyle devam etti: “İlimiz mutfağından 24 yemeğimizin tescil çalışmasını yürütmekteyiz. Amacımız ilimizin mutfak kültürünü korumak, geliştirmek ve orijinal haliyle gelecek nesillere aktarmaktır. Öncelikle bu konuda bize yardımcı olarak desteğini esirgemeyen Şanlıurfa Belediyesine teşekkür ederim. Tescil edilmeyi bekleyen zengin kültür değerlerimiz var, el ele verip,  hızlı davranıp, yöremizdeki her kültürel değerin tescilini yaptırmamız gerekir. Ürünlerimizin, para kazandırması, girişimcilerimiz tarafından üretilmesi ve tanıtılması önemlidir, girişimcilerimizin harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

TPE’ye Müracaat edilen yemekler;
Urfa Frenk Çömleği, Urfa İsot Çömleği, Urfa Haşhaş Kebabı, Urfa Ciğer Kebabı, Urfa Kazan Kebabı, Urfa Keme Boranısı, Urfa Kıymalı,          Urfa Lebeni,   Urfa Yumurtalı Köfte, Urfa Miftahi Tas Kebabı,     Urfa Pancar Boranısı,         Urfa Patlıcanlı Kebap, Urfa Kıymalı sögürme, Urfa Su Kabağı, Urfa Sac Kavurması, Urfa Üzlemeli Pilav, Urfa Tirit, Urfa Eşkili, Urfa Şıllık Tatlısı,       Urfa İçli Köfte, Urfa Külünçe, Urfa Soğanlı Kebap, Urfa Zerde, Urfa Biyanbalı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda, ilimiz ürünlerinden “Şanlıurfa Biberi” Şanlıurfa Belediyesi tarafından, “Şanlıurfa Çiğ Köfte”  ise ŞUTSO tarafından tescil edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.