banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Şanlıurfalı Yönetmen Murat Uygur; Urfa’yla ilgili Büyük Projelerimiz var

Şanlıurfalı Uygur film yapım yönetim kurulu başkanı yönetmen Murat Uygur Şanlıurfa Bir kültür merkezidir ama maalesef yeterince tanıtılmıyor.  

www.gaphaberleri.com ‘a Konuşan,Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur’dan Urfa’yla ilgili Büyük Projelerimiz var dedi.

Uygur, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlığımız Şanlıurfa'ya Kültür Sanat Merkezi adı altında güzel bir yer kazandırması lazım Şanlıurfa'da İbrahim Tatlıses müzik müzesi var, Şanlıurfa'da yaşayan birçok Hemşerim inanın belki yerine bile bilmiyor. Şanlıurfa'da sanata karşı bir eksiklik var.” İfadelerini kulandı.

Yıllarca film sektöründe birçok sinema filmine ve başarılı reklam çalışmasına imza atan Şanlıurfalı Usta yönetmen Uygur şöyle konuştu, Gündemde olan projelerim, Şanlıurfa’da bir sinema filmi çekmeyi düşünüyorum dedi

USTA YÖNETMEN DARBEYİ YAPANLARI LANETLİYORUM

Urfalı yönetmen darbeyle ilgilide şöyle konuştu,“15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminde bize vahşice saldırmaya kalkışan Fetö terör örgütü bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu darbe girişimini aslında ben yakinen yaşadım o sırada köprü de idim.

Bu nedenle darbe ile ilgili bir sinema filmi çalışmam var. Birebir o vahşeti görmüş yaşamış bir insan, bir yönetmen olarak Türkiye'ye ve bütün dünyaya böyle güzel bir proje çekmeyi düşünüyorum.”
 
Öte yanda usta yönetmen murat Uygur balıklıgölü ziyaret ederek balıklar yem verdi..


“15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ile ilgili filmdeki bazı sahneleri ben Şanlıurfa'da çekmek istiyorum. Tabii bu konuda Şanlıurfa Valiliği'nin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bize destek olması lazım yanlış anlaşılmasın, Biz onlardan para konusunda destek olmalarını istemiyoruz. Ben Şanlıurfalı ve Türkiye'de tanınmış bir yönetmen olarak ismini altın harflerle yazdırmasam bile, Türkiye'de isminin olduğunu birçok kişi biliyor. Yıllardır ben bu sektöre emek veriyorum.

Bana sadece birazcık sevgi ve ilgi göstersinler, Ben Şanlıurfa'ya geldiğimde Şanlıurfa'lı bir hemşerileri olarak birçok yetkili insanlarla görüşüyorum. İlla birini karşılamak gerekirse bu siyasi parti liderlerinin birimi olması lazım, Türkiye'de sanatçıların ilgi gördüğü bir şehir varsa oda Şanlıurfa’dır Yılmaz Güney, İbrahim Tatlıses, Şivan Perwer gibi Şanlıurfalı hemşerilerim dünyaya isimlerini duyurmuş ve Şanlıurfa'nın tanıtımına dünyaya yapmış kişilerdir. “Şanlıurfalı yönetmen olarak Şanlıurfa'ya geliyorum ve sizleri ziyaret etmek istiyorum dediğimde, çağıralım gelsin bir kahvemizi çayımızı içsin diyebilirler o zaman ben Şanlıurfa'da daha çok film çekmeyi düşünürüm.


2005 yılında da ben Şanlıurfa'da bir sinema filmi çektim adresi sordular sinema filmi bu zamanda birçok gazeteci arkadaşa Bu filmde görev vermiştim. Halende CD leri satılıyor. İlgisizlik kötü bir şeydir özellikle onu belirtmek istiyorum.”

 “Ben Şanlıurfa'nın ulusal bazında tanıtımını yeterli bulmuyorum, neden bulmuyorum Şanlıurfa'da ki kurumlar ulusal basından çok yerel basına sahip çıkması ve değer vermesi gerekiyor ulusal basın zaten kendi ayakları üstünde durabiliyor ama yerel basın için çok zor. Yerel basın kendi ayakları üstünde durması imkansız gibi bir şey. Reklam geliri yok, abone geliri yok, Bu yüzden Şanlıurfa'da bulunan kurumlar yerel basına ellerinden geldiği kadar destek olmaları şart. Urfa’yı anlatan gazeteciler özellikle ulusal basından daha değerli bizim için ben çok dikkat ediyorum. Ulusaldan daha çok yerel gazete çalışanları emek sarf ediyorlar, çalışıyorlar.

İstanbul'da birçok belediye gittiğiniz zaman Örneğin Bakırköy Belediyesi'ne gittiğiniz zaman belediyenin gazeteci arkadaşlara bir oda tahsis etmiş çay kahve bütün ihtiyaçlarını orada gideriyorlar. İstanbul'da bunun gibi birçok ilçe belediyesi'nde bu tür odalar mevcut basının sorunlarını anlamak lazım.”


Murat Uygur Kimdir?

Uygur film yapım yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Murat Uygur, 1979 Şanlıurfa doğumluyum.”

 “Daha önce Şanlıurfa'da bir film çektim, Kaçış isminde bir film Suriye'de yaşayan ailelerin dramını anlatan bu filmde, Şanlıurfa'da bulunan birçok çadır kentte orada yaşayan insanlarla görüşerek orada çekimler gerçekleştirdim. Savaşa birebir tanıklık eden insanlarla yaralanmış Suriyeli vatandaşlar vardı, Onlara da filminde rol verdim.
 

Filmin birçok sahnesini Şanlıurfa'da bulunan balıklı göl'de çektim, Çünkü Şanlıurfa'nın olmazsa olmaz Hz İbrahim'in ateşe atıldığı mekan olan medeniyetin olduğu yer, kültürün olduğu yer, sanatın olduğu yer, Urfa'nın bazı dağlarındaki mağaraları kullandık.

Bu filmde Şanlıurfa'da görev yapan bazı gazeteci arkadaşları da yer verdim. Gazeteci arkadaşlar haber yapmaya gelmişlerdi ama ben onlara haber yapmaya gelirken haber olum dedim, Onlar da iyi bir şekilde rollerini görevlerini yaptılar.
 

Türkiye'de ulusal kanallarda gündeme oturmuş bir konuydu daha önce İstanbul'da da çekmiştik Fikirtepe'de yıkılması gereken kentsel dönüşüm kapsamında yirmiye yakın bina vardı o binaları satın alarak onları havaya uçurduk orayı, Halep olarak gösterdik Ayrıca Yunanistan'da, Libya da çekimler yaptık. Birçok ülkede de vizyona girdi. İzleyicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.”
 

“Benim Şanlıurfalı halkım kardeşlerim hemşerilerinin benim için çok değerlidir. Çünkü medeniyetin başladığı yerdir peygamberler şehri, Ben onları çok seviyorum. Onların da bizleri sevdiğine inanıyorum. Bu anlamlı güzel bayramda hepsine sevgilerimi saygılarımı iletiyorum.
 

Bir Urfalı olmaktan gurur duyuyorum. Urfa'nın kültürünü İstanbul'da da yaşatmaya devam ediyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

Öte yanda usta yönetmen murat Uygur balıklıgölü ziyaret ederek balıklar yem verdi..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Aslan 3 yıl önce

YÖNETMEN MURAT UYGUR ÇOK BAŞARILI TAKİP EDİYORUM YARDIM SEVER BİR ADAM