banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

İHH yardımları Halep’e ulaştırdı

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İHH Şanlıurfa Sorumlusu Behçet ATİLA şunları kaydetti;
“İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye halkına yardım çalışmaları kapsamında ağır bombardıman altındaki Halep bölgesine girdi. Ekipler öncelikle savaşta yakınlarını kaybeden şehit ailelerine yardım paketleri ulaştırdı.

3 gün sınır bölgesinde kalan İHH ekipleri Pazar günü büyük bir risk aldı ve Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için bombalanan kentlere girdi.

Pazar günü öğleden sonra Halep’e bağlı El-Bab kentindeki yardım çalışmaları sürerken uçaklardan atılan bombalar yardım ekibinin 1 km uzağındaki evlere düştü. Gökyüzünde beliren 3 savaş uçağı kente bomba yağdırdı. Akşam saatlerinde ise karanlığın çökmesiyle savaş uçakları yine bomba yağdırdı.

İHH ekipleri bombardımanın iyice arttığı ve karanlığın bastırmasıyla daha da tehlikeli olan akşam saatlerinde ulaşılamayan ve mağdur durumdaki şehit ailelerine yardımları teslim etti.

Halep çevresinde savaş uçaklarının bombardımanlarına, helikopterlerin saldırılarına ve çevreden kentleri vuran top seslerine tanıklık eden ve yaşanan zulmü yakından gören yardım ekipleri, saldırılar sonrası bombardımana maruz kalan yerlerde inceleme yaptı.

Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı Hatay Kriz Merkezi Sorumlusu Muhammed Yorgancıoğlu öncülüğündeki bir ekip, Halep’in çevre bölgelerinde pek çok alanda yardım çalışmasına da imza attı.

İHH, bombardıman altındaki Halep bölgesinde şehit aileleri ve ihtiyaç sahibi Suriyelilere gıda paketleri, ilkyardım çantaları dağıttı. Dağıtılan paketlerde; un, çay, şeker, konserve bulunuyor. Ayrıca ekipler Medrese ve eğitim merkezlerine de yardım paketleri ulaştırdı.

Savaş uçaklarının bombardımanına şahit olan İHH ekipleri bölgede yardımlarla birlikte inceleme de yaptı. Yapılan incelemelerde, savaş uçaklarının hedef gözetmeksizin bomba yağdırdığı ve saldırılarda birçok kişinin hayatını kaybettiği görüldü.

Ekipler kentte bölge halkının ve kanaat önderlerinin büyük desteğiyle Türkiye’den ve yurtdışından bağışçıların gönderdiği yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıktan sonra güvenli bir şekilde Türkiye’ye geri döndü.

İHH, geçtiğimiz yıl mart ayında başlayan halk ayaklanmaları ile birlikte gelişen şiddet olaylarının ardından Suriye içerisine ve savaş nedeniyle evlerini arkalarında bırakmak zorunda kalarak Ürdün, Lübnan ve Türkiye’ye sığınan Suriyelilere yönelik olarak sürdürdüğü insani yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Hatay’da bir kriz merkezi oluşturan insani yardım kuruluşu bölgede bir gezici aşevi bir de tam teçhizatlı sağlık tırı bulunduruyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.